Deel dit artikel
-

SXSW niet verzekerd tegen virusuitbraak

South by Southwest, dat vrijdag plotsklaps werd afgelast vanwege COVID-19, is niet verzekerd tegen een virusuitbraak.

Medeoprichter Roland Swenson van SXSW bevestigt dat aan de Austin Chronicle. ‘We zijn verzekerd tegen terrorisme, beschadiging aan gebouwen en het weer, maar niet tegen ziekten’.

Het festival dat veel Nederlanders trekt vanwege het onderdeel over interactieve media zou komende week van start gaan.

De organisatie erkent dat de klap financieel behoorlijk is. Ook voordat burgemeester van Austin de noodtoestand afkondigde, waren er al afzeggingen ter waarde van tussen de 350.000 tot 400.000 dollar.

SXSW, dat al 34 jaar bestaat, levert de lokale economie 356 miljoen dollar op.

De clubs proberen komende week alsnog enkele muziekevenmenten door te laten gaan. Ook zij ondervinden schade: de huur van de panden is in maart doorgaans dubbel zo hoog en er wordt meer bier ingekocht dan normaal.

Voor het onderdeel SXSW EDU, met 2000 geregistreerde bezoekers, komt waarschijnlijk een virtuele variant. Het festival zelf wordt mogelijk verplaatst naar een latere datum. De organisatie belooft binnen enkele dagen een FAQ te publiceren.

In Nederland is TwitchCon Amsterdam, een evenement voor gamestreamers, afgelast. Het evenement van Amazon-dochter Twitch zou gehouden worden op 2 en 3 mei in de Amsterdamse RAI. De exposanten van TwitchCon Amsterdam worden gecompenseerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond