Deel dit artikel
-

Taxidienst Abel stopt al deze week

Vervoerder Transdev (Connexxion) trekt de stekker uit taxidienst Abel vanwege de hevige concurrentie en overcapaciteit in de Amsterdamse taximarkt.

Transdev gaat wel verder met het onderliggende technologisch concept van Abel. ‘Door zelf te investeren in Abel hebben we nog meer kennis en ervaring opgedaan met vraaggestuurd vervoer’, zegt Bart Schmeink, CEO van Transdev Nederland, in een toelichting. De know-how past het bedrijf toe in onder meer Arnhem/Nijmegen (Breng flex) en vanaf begin december ook in Amstelland Meerlanden (AML flex) en Helmond (Bravo flex).

Abel bood via een app deur-tot-deur-vervoer met OV-achtige prijzen. Voor de flexibele klant was een ritje met Abel ruim 60 procent goedkoper dan een normale taxi. Het leverde en een loyaal  klantenbestand op van enkele duizenden gebruikers. Maar die groei doorzetten zou een te grote investering vergen. Het moederbedrijf financierde bij de start 50 chauffeurs die in totaal 20 elektrische voertuigen bemanden.

De bestaande klanten van Abel kunnen nog tot en met komende vrijdag 1 december gebruik maken van de dienst. Abel werkt aan een ‘goede transitie’ voor het kantoorpersoneel en voor de aan het platform verbonden franchisenemers.

Het is al de tweede keer dit jaar dat een alternatieve taxidienst uit de roulatie wordt genomen. Vervoersbedrijf Tinker moest stoppen na een flinke betalingsachterstand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond