Deel dit artikel
-

Travelport verkocht aan private investeerders

Travelport is verkocht aan de private investeerders Siris en Evergreen. Met de overname is een bedrag van 4,4 miljard dollar gemoeid. Siris en Evergreen kopen alle aandelen van Travelport op voor 15,75 dollar per stuk. Dit betekent dat Travelport niet langer beursgenoteerd zal zijn.

De bedoeling is dat de transactie in het tweede kwartaal van 2019 wordt afgerond. Tot 23 januari is er sprake van een go-shop periode. Dat betekent dat Travelport de deal kan afblazen als er een beter aanbod komt.

Travelport is de groep die werd gevormd in 2006 door de verkoop van online reisagent Orbitz en computerreserveringssysteem Galileo aan de Blackstone-groep voor 4,3 miljard dollar. Vier maanden later kocht Blackstone Worldspan, eveneens een distributiesysteem voor met name vliegtickets en hotelovernachtingen. De twee reserveringssystemen werden onder de Travelport-vlag samengevoegd.

In 2014 ging Travelport naar de beurs. Eerder dit jaar nam Elliott een belang van 12 procent, wat geruchten over een op handen zijnde overname aanwakkerde.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond