Deel dit artikel
-

TUI gaat SIM-kaarten verkopen aan reizigers

Reisbedrijf TUI gaat in Duitsland SIM-kaarten verkopen aan zijn passagiers. Zij kunnen dan goedkoop bellen en internetten en, zodoende, ook makkelijker de apps van het reisbedrijf gebruiken.

Nog voor het einde van het jaar kunnen klanten van reisgigant TUI prepaid SIM-kaarten gaan kopen bij hun reisaanbieder. Dat zal gebeuren onder de naam TUI Connect.

Het reisbedrijf legt hiermee een ‘fysieke’ verbinding met zijn klanten op de momenten voor, tijdens en na de vakantie. De mobiele app van het bedrijf moet de verbindende factor worden.

Telefónica is de telecompartner.

Veel reizigers zetten mobiel internet op hun toetsel uit op vakantie om schrikbarend hoge facturen te voorkomen. Het nieuwe telecomaanbod moet die drempel wegnemen en de klant ook op vakantie digitaal bereikbaar maken.

De app laat zien wie de lokale contactpersoon is, toont informatie over de vakantiebestemming en laat reizigers uitstapjes boeken bij TUI in de lokale omgeving.

Volgens Die Welt heeft het project intern hoge prioriteit. Binnen drie tot vijf jaar moeten enkele honderdduizenden reizigers gebruik maken van het bel- en internetaanbod. Het is de vraag hoe interessant de prepaidkaart vanaf eind volgend jaar nog is. Tegen die tijd moeten de telecomtarieven in heel Europa namelijk zijn gelijkgetrokken met het thuisland van EU-burgers. De TUI-kaart is dan alleen nog interessant voor reizen buiten Europa.

Foto: Michel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond