Deel dit artikel
-

Tuvalu Media in zee met Social1nfluencers

Tv-producent Tuvalu Media sluit een eerste samenwerking met YouTube-specialist Social1nfluencers en lanceert een videokanaal van Britt Dekker over paarden.

Iedere week op maandag zal de bekendheid van tv een filmpje op YouTube publiceren waarin ze verteld over haar hobby paardrijden. Anders dan veel filmpjes op internet wordt de productie hiervan professioneel opgepakt. Niet geheel onlogisch, want het initiatief achter het nieuwe kanaal is in handen van Tuvalu Media, een tv-producent.

Tuvalu werkt in de productie samen met Social1nfluencers. De tv-maker brengt binnen de samenwerking zijn kennis in over videoproducties, Social1nfluencers zijn kennis over het vergroten van het bereik van het nieuwe kanaal en de commerciële exploitatie ervan.

Daan Sip, eigenaar van Social1nfluencers, licht toe: “Naast de reguliere reclame-inkomsten gaan we er ook voor zorgen dat merken kunnen instappen in de content zelf middels product placement, branded video’s en zelfs gebrande webseries die op het paardenpraattv-channel verschijnen. In de toekomst kun je denken aan zaken als eigen merchandising, een eigen event en zelfs een eigen productrange.”

Social1nfluencers is een bureau voor c.q. netwerk van onafhankelijke YouTube-producenten. Vanaf een locatie vlakbij het Leidseplein in Amsterdam helpt het deze groep van bijna honderd jonge, enthousiaste videomakers met het maken van hun producties. Daarnaast verzorgt het vanuit zijn rol als multichannelnetwerk ook de commerciële kant, veelal met branded content.

De YouTube-specialist verzorgt ook de live opgezonden Google+ Hangouts voor Wehkamp. Die worden gepresenteerd door de fashionvloggers uit het netwerk.

Sip: “Het is pril, maar we willen met Tuvalu kijken of we samen meer ideeën kunnen uitwerken. Denk aan channels rondom de nog minder bevolkte thema’s.” De samenwerking met Tuvalu is niet-exclusief.

Naar het YouTube-kanaal Paardenpraattv, dat sinds maart 2014 bestaat, worden wekelijks twee video’s geupload. Een met de ervaringen van Britt Dekker als paardenliefhebber en potentieel NK-rijdster. De andere video bevat wekelijks how to’s, Do it Yourself, vlogs en allemaal andere content dat direct te maken heeft met de paardensport. De andere video’s zijn van Esra de Ruiter, die ervoor zorgde dat de producties nu gemiddeld al tussen de 15.000 en 25.000 views halen.

Tuvalu Media produceert televisieprogramma’s als Brugklas, Ali B op Volle Toeren en Maestro en is daarnaast actief in het opzetten en produceren van YouTube-kanalen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Ebelien (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond