Deel dit artikel
-

Twee Nederlandse start-ups bij Booking Booster-finalisten

De tien finalisten van het Booking Booster accelerator-programma 2019 zijn bekend. Onder hen zijn twee Nederlandse start-ups: Avy en I Like Local. 

De derde editie van het drieweekse accelerator-programma vindt dit jaar in april en mei in Amsterdam plaats. Het programma bestaat uit verschillende lezingen, workshops en coachingsessies. Uiteindelijk gaan de start-ups hun projecten pitchen en kunnen ze een beurs van 500.000 euro winnen uit een Booking.com-fonds van 2 miljoen euro.

Dit zijn de tien kanshebbers:

Avy | Nederland

Avy zet drones in voor het goede doel. Dit bedrijf bouwt langeafstandsdrones (met vleugels) voor het afleveren van medicijnen, bescherming van wilde dieren en natuurbeheer.

I Like Local | Nederland

I Like Local is een impactvolle online marktplaats die reizigers verbindt met de lokale bevolking in ontwikkelingslanden. Zo worden authentieke ervaringen mogelijk gemaakt voor reizigers en wordt een extra bron van inkomsten voor lokale hosts gecreëerd.

Clean Travel | Australië

Het innovatieve softwareplatform van Clean Travel helpt lokale duurzame reisorganisators om hun bedrijf te beheren en een wereldwijd publiek te bereiken.

Hydrao | Frankrijk

Hydrao biedt slimme oplossingen voor watermanagement vanuit het perspectief van zuinig watergebruik.

IMPULSE Travel | Colombia

Impulse Travel is een duurzaam toerismeplatform voor lokale ervaringen, met meer dan 200 excursies en activiteiten op zeven locaties in Colombia.

NotOnMap | India

NotOnMap biedt mogelijkheden voor lokale gemeenschappen en creëert een bron van inkomsten voor gemarginaliseerde, kwetsbare groepen op het platteland. Cultuur en erfgoed worden op deze manier beschermd, en reizigers hebben toegang tot unieke ervaringen

Okra Solar | Australië

De innovatieve technologie van Okra Solar wil de energiemarkt transformeren door betaalbare toegang tot elektriciteit te bieden aan de 1,2 miljard mensen die nu nog niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.

The Picha Project | Maleisië

The Picha Project stimuleert cultureel erfgoed door vluchtelingen de mogelijkheid te geven om anderen kennis te laten maken met authentieke, traditionele gerechten uit hun land van herkomst.

SASANE Sisterhood Trekking and Travel | Nepal

SASANE Sisterhood Trekking and Travel biedt sociaal verantwoord toerisme door lokale vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel een training te geven als reis- en wandelgidsen voor excursies naar afgelegen bergdorpen in Nepal.

Sumba Hospitality Foundation | Indonesië

SHF stimuleert verantwoord toerisme door een hotelschool voor jongeren uit de armere lagen van de bevolking te combineren met een luxe eco-resort voor reizigers die willen bijdragen aan een betere wereld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond