Deel dit artikel
-

Uitzending Gemist komt op Chromecast

Wie dit jaar een Google Chromecast koopt, kan in ieder geval naar Uitzending Gemist en RTL XL kijken. Netflix ligt ook voor de hand.

Van RTL was al bekend dat het Chromecast zou ondersteunen, van de Publieke Omroep wordt dat nu ook bekend. De NPO bevestigt dat aan Androidplanet. De woordvoering van de omroepen was kort voor publicatie niet bereikbaar voor commentaar op nadere vragen.

Wie een Chromecast, een soort dongle, in zijn televisie heeft kan alle videostreams op zijn telefoon of tablet met een simpel gebaar overzetten naar de televisie. Ook als deze uit is. Hij springt automatisch aan als de kijker wil overschakelen van een klein naar het grote scherm.

Androidplanet spreekt over een nieuwe app van de Publieke Omroep onder de naam ‘NPO Plus’. Dat is een uitgebreide versie van de reguliere NPO-app, waar Uitzending Gemist en live televisie in zitten. De plusversie biedt meer oudere uitzendingen, aangekochte programma’s en zou een hogere beeldkwaliteit aan kunnen. Bovendien kan hij overweg met Apple AirPlay.

De Chromecast is nog niet beschikbaar in Nederland, al circuleert er hier al wel een onbekend aantal van via de parallelimport.

Bespreking van het streamingmaatje voor televisies:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: ปรัชญา สิงห์โต (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Alexander

Netflix werkt al met choromcast, dat was een van de twee launching Apps. De andere was Youtube. Goed geïnformeerd…

Erwin Boogert

Is bekend dat dat de launching apps in de V.S. waren. Het is me nog niet bekend dat Netflix ook in NL er van meet af aan op zit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond