Deel dit artikel
-

Valse start voor Itsme

Terwijl Nederland worstelt met de OV-chip mobiel, hebben Belgen grote problemen om de nieuwe online identiteitsapp Itsme werkend te krijgen. Registreren met eID of een bankkaart lukt in veel gevallen niet.

Itsme doet denken aan iDIN. Met de app kunnen dezelfde inlogprocedures worden gebruikt voor een groot aantal diensten. Het is een initiatief van Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC en ING in samenwerking met mobiele aanbieders Orange, Telenet en Proximus. Ook de federale overheid doet mee.

Het Belgische initiatief is een vervolg op Sixdots, dat geflopt is.

Een sterke start heeft Itsme helaas niet. Wie geen klant is bij BNP Paribas Fortis, ING, KBC of Belfius kan enkel registreren via eID, maar die functionaliteit werkt nog niet, meldt Datanews. Aanmelden via de bank gaat ook moeizaam.

Kris De Ryck, die het bedrijf achter Itsme leidt, meldt echter ook een aantal van tienduizend succesvolle activeringen. De eID-functionaliteit moet begin juli beschikbaar zijn.

Deel dit bericht

4 Reacties

Bart

gewoon rommel
gisteren registreren ging niet
vandaag zou opgelost zijn
niks van via KBc ging niet
via INg ging niet
en via EID ook niet
geen vertrouwen meer in

Vic

geregistreert langs KBC en werkt perfect in docle

Bart

heb vandaag bericht van hen gekregen dat vandaag terug zou werken
heb hier aan de zee mijn kaart lezer niet dus kan nog niet bevestigen

Orbie F.

En hoe lang is het nog wachten voor een aantal gebruikers van Windows Phone? Een app is alleen maar nuttig, wanneer deze door iedere bezitter van een smartphone kan gebruikt worden. Er dient dan ook op geen enkele beperking gelet te worden. Het kan toch niet dat een weliswaar klein aantal gebruikers in de kou blijft staan….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond