Deel dit artikel
-

Vrouwen laten positievere hotelrecensies achter

Als een accommodatie gasten vraagt om een recensie te schrijven, gebeurt dat bijna vier keer zo vaak vergeleken met reizigers die dat verzoek niet hebben gekregen. Bovendien is de kans ook groot dat het een vijfsterrenrecensie wordt, blijkt uit onderzoek van TrustYou.

TrustYou ondervroeg bijna duizend Amerikaanse consumenten over reviews. Meer dan de helft daarvan had in de afgelopen twaalf maanden een recensie geschreven over een hotelverblijf. Maar liefst 95 procent schrijft positieve beoordelingen.

Als de hotelier vraagt om een recensie, dan wordt die 3,6 keer vaker geschreven. Oftewel: 80 procent van de mensen die dit verzoek krijgen, voldoet eraan. Deze beoordelingen geven ook vaker de hoogste lof: vergeleken met ‘ongevraagde’ beoordelingen zijn er 16 procent meer vijfsterrenreviews. Bij de reizigers die niet gevraagd worden om een recensie, schrijft 22 procent er toch een.

Interessant is verder dat vooral mannen recensies schrijven. Vrouwen zijn positiever in hun beoordelingen. TrustYou beveelt hotels dan ook aan om vrouwelijke gasten te stimuleren om reviews in te dienen.

Na prijs is de beoordeling het belangrijkste criterium bij de keuze van een hotel, gevolgd door de officiële sterrenclassificatie, imago, merknaam en korte beschrijving. Een lage reviewscore betekent dat je hotel wordt weggefilterd door 88 procent van de reizigers. Drieëndertig procent wil alleen accommodaties zien met vier sterren of meer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond