Deel dit artikel
-

Walmart gaat in huis bezorgen, met camera’s op het lichaam

Ook warenhuis Walmart gaat boodschappen aan huis bezorgen als klanten niet thuis zijn. De bezorgers dragen camera’s, zodat klanten kunnen meekijken als ze de deur opendoen. Dat kan overigens ook de garage zijn.

Walmart kiest voor een andere aanpak dan Amazons Key by Amazon, waarvoor klanten een beveiligingscamera Amazon Cloud Cam en een slim slot moeten aanschaffen. Voor Walmart is wel een speciaal slot vereist. Eenmaal binnen kan de bezorger de boodschappen desgewenst meteen in de koelkast leggen.

Walmart begint in Kansas City, Missouri, Pittsburgh, Pennsylvania en Vero Beach, Florida. Dat zijn al zo’n 1 miljoen klanten. Walmart maakt in het najaar de tarieven bekend, maar de boodschappen zijn niet duurder dan anders.

Het is niet de eerste keer dat Walmart experimenteert met bezorgingen. In 2017 werd een samenwerking gezocht met slotmaker August, maar daar is het niet mee verder gegaan.

Om het vertrouwen te vergroten, werkt Walmart met eigen bezorgers, en niet met derden. Maar of dat voldoende is, moet nog blijken. Amazon Key, het slimme slot waarmee koeriers van Amazon een pakje thuis kunnen bezorgen, was al snel gekraakt. Onderzoekers van Rhino Security konden de camera uitschakelen en ongezien een woning binnensluipen.

Walmart heeft overigens niet minder dan 3100 ophaalpunten, waardoor er voldoende alternatieven zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ed kroket

Sow, super innovatief; een slot vervangen en dan naar binnen gaan.

Ongekende technologische vooruitgang dit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond