Deel dit artikel
-

Webwinkels willen één loket voor e-commerce in Europa

Brancheorganisatie Ecommerce Europe wil één loket voor e-commerce in Europa. De sector wordt volgens de Europese koepel van Thuiswinkel.org beïnvloed door een vloed aan beleidsvraagstukken zonder dat er sprake is van coördinatie vanuit e-commerce optiek. Dit kan schadelijk zijn voor de industrie, terwijl e-commerce met dubbele groeicijfers juist bijdraagt aan economische groei en werkgelegenheid.

Voor de Europese verkiezingen (22-25 mei) lanceerde Ecommerce Europe al een speciale webpagina met actualiteiten, polls en een paper die de vijf belangrijkste beleidsprioriteiten voor e-commerce beschrijft: internet beveiliging en gegevensbescherming, de rechten van de consument; betalingsverkeer, belastingen en logistiek.

De verkiezingen voor het Europees Parlement zullen volgens de koeporganisatie zonder twijfel impactvol zijn. Het Europees Parlement kiest namelijk de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Bovendien is het debat over de toekomst en toegevoegde waarde van Europa is nog nooit zo intens geweest. Vooral met de Europese economische crisis, met meer bevoegdheden verschoven richting Brussel als gevolg, staan stakeholders te popelen om hun visie te geven op waar het moet gaan met de Europese integratie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond