Deel dit artikel
-

‘Woningcorporaties lopen voorop met algoritmes’

Bijna drie van de tien woningcorporaties maakt gebruik van algoritmes. Daarmee behoren zij tot de koplopers van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek door CorporatieNL onder 556 bestuurders, managers en medewerkers naar de digitale transformatie van woningcorporaties.

Corporaties gebruiken de algoritmes het meest voor klantprocessen, wonen en financiële zaken. Bijna de helft twijfelt nog aan de kwaliteit van de beslissingen door algoritmes.

Net als in andere sectoren zal ook het werk bij de corporatie veranderen. Sommige taken en verantwoordelijkheden verdwijnen en nieuwe komen erbij. Bij driekwart van de corporatiemedewerkers is het werk in de afgelopen drie jaren veranderd. In het onderzoek geeft 83 procent aan dat zij in het werk inmiddels meer gebruik maken van digitale middelen, systemen of processen in vergelijking met drie jaar geleden.

In totaal 92 procent zegt het werk niet meer uit te kunnen voeren zonder het gebruik van digitale middelen. Een meerderheid van de CorporatieNL-leden verwacht dat kunstmatige intelligentie een deel van het werk zal overnemen.

Om het werk in de corporatie van de toekomst goed uit te kunnen blijven voeren zijn volgens de corporaties drie vaardigheden het belangrijkst: digitale vaardigheden, samenwerken en probleemoplossend vermogen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond