
Financiële educatie als marketing tool
Nederlandse scholieren moeten wereldkampioen financiële kennis worden. Hoe? Met een online spel, gastlessen en masterclasses en excursies.
Je klanten – en dan vooral jongeren – leren omgaan met geld: dat is voor grootbanken een goede manier om met de S van ESG bezig te zijn. In deze video zie je hoe je educatie stimuleert, welke tools financials inzetten en waarom een focus op financieel geletterdheid niet alleen belangrijk, maar ook commercieel slim is.
In België (Vlaanderen) hebben middelbare scholieren meer financiële kennis dan in Nederland, blijkt uit onderzoek van de OESO. Een belangrijk verschil tussen Nederland en België is dat in België wel (of meer) les wordt gegeven over financiële zaken op de middelbare scholen dan in Nederland. Scholenstrijd is een project om meer aandacht te geven aan financiële educatie op middelbare scholen.

Niek den Tex
Niek heeft twee woeste plannen. Het eerste plan richt zich op het verbeteren van financiële kennis onder jongeren, via het organiseren van gastlessen op middelbare scholen. Het tweede plan van Niek is gericht op het verbeteren van pensioenkennis en andere financiële kennisgebieden, zoals het vinden van de juiste hypotheek of zorgpolis. Hij wil moderne communicatiemiddelen en kanalen zoals webinars, video’s, Instagram en TikTok inzetten om informatie te delen, en vervolgens het gedrag van mensen te meten.
Nieuwe insights
Van experimenteren naar impact: de reis naar effectieve AIAI in klantbeleving: van belofte naar meetbare waarde[Podcast] Doorzetters met Richard Bross: “Mijn mooiste bedrijf viel om toen ik ziek was”Niet AI, maar wendbaarheid bepaalt de winnaars van morgenDe toekomst van betalen: uitdaging of kans?Gerelateerde artikelen


Metachannel-marketing: een gids voor de toekomst

Bedrijven onderschatten complexiteit digitale transformatie
