Dutch Cloud gecertificeerd in wereldwijde CSA STAR veiligheidsregister

Hilversum, 14 september 2017 – Dutch Cloud kondigt de registratie aan van haar certificering bij de Cloud Security Alliance (CSA) in het Security Trust and Assurance Register (STAR). Dit wereldwijde programma is bedoeld om klanten optimale openheid te geven over de informatiebeveiligingsmaatregelen die clouddienstverleners al dan niet hebben genomen. CSA STAR certificeringen worden centraal gedeponeerd en zijn volledig openbaar. In Nederland loopt Dutch Cloud hiermee voorop.

De zogenoemde Level 1 certificering van CSA STAR is gebaseerd op een self-assessment. Daarbij geeft Dutch Cloud inzage in hun beveiligingsmaatregelen op het vlak van Business Continuity & Operational Resilience, datacenter security, Identity & Access management en Infrastructure & Virtualization security. Het bereiken van het tweede niveau in deze certificering vindt plaats aan de hand van een onafhankelijke toets van externe accountants. Dat wordt de volgende stap voor Dutch Cloud.

“In tegenstelling tot ISO-certificering die Dutch Cloud ook in huis heeft, is dit programma volledig openbaar en begrijpelijk waarmee elke organisatie exact weet welke maatregelen wij genomen hebben om applicaties van onze klanten veilig te beheren in onze clouddatacenteromgeving. ISO kijkt vooral naar processen maar geeft geen inzage in hoe die processen in de dagelijkse praktijk worden toegepast. Dat geldt wel voor de CSA STAR certificering die in Nederland nog niet zo bekend is, maar dat zal snel veranderen,” zo verwacht Martijn van Zoeren, CEO van Dutch Cloud.

Wereldwijd zijn technologiebedrijven als Microsoft en Amazon inmiddels ook CSA STAR gecertificeerd. Meer informatie is beschikbaar op https://www.dutchcloud.com/dutch-cloud-csa-star/.

 

Over Dutch Cloud

Dutch Cloud is gespecialiseerd in cloudcomputing. Deze cloudpionier levert volledig afgeschermde cloudomgevingen en neemt de volledige verantwoordelijkheid over voor de kwaliteit van de totale cloudinfrastructuur en de daarop draaiende ICT. Daarmee is Dutch Cloud voor veel organisaties een uitbreiding op hun bestaande ICT-afdeling. (Middel)grote organisaties die ervoor kiezen complexe en bedrijfskritische applicaties naar de cloud te brengen en laten beheren, vertrouwen op Dutch Cloud. De dienstverlening onderscheidt zich in deskundig persoonlijk contact in combinatie met kwaliteit, transparantie en maximale flexibiliteit en controle. Zo maken onder andere Air Miles, Boska, e-office, Euretco, MAIN Energie, Zapphire, HelloFlex group en Ontwikkelcentrum gebruik van de Dutch Cloud dienstverlening. Het bedrijf is ISO- 27001:2013 en nu dus ook CSA STAR gecertificeerd plus NEN-7510 compliant, en gevestigd in Hilversum. Meer informatie is te vinden op www.dutchcloud.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.