Deel dit artikel
-

Amazon: vraag Kindle onverwacht groot

Webwinkel Amazon noemt zijn e-booklezer Kindle een succes. Het kan de vraag voor het apparaat met e-inkt niet aan waardoor het is uitverkocht.

Amazon-CEO Jeff Bezos zei woensdagavond tijdens een conference call over de kwartaalcijfers dat de vraag naar de Kindle nog altijd groter is dan het aanbod. De verkopen van de Kindle liggen ‘boven de verwachting’, aldus Bezos volgens de Wall Street Journal. De e-booklezer van 400 dollar was voor de Kerst al uitverkocht.

"We werken hard aan het opvoeren van het aantal Kindles dat we kunnen leveren. We zijn afhankelijk van de fabrieken. Ons doel is om de Kindle meteen te kunnen leveren na bestelling. We zijn erg enthousiast over de vraag naar de Kindle", citeert Techcrunch uit de conference call.

De verstopte features in de Kindle, zoals een webbrowser, een muziekspeler en een vragendienst, zijn volgens Bezos door Amazon toch toegankelijk gemaakt, ‘zodat klanten kunnen aangeven of ze definitief in de Kindle moeten komen’.

Groei webdiensten

Amazon’s Web Services, waaronder de opslagdienst S3, maken een snelle groei door, blijkt uit de kwartaalcijfers. De webwinkel meldde dat de bandbreedte die de webdiensten gebruikten in het vierde kwartaal groter was geworden dan de bandbreedte van alle Amazon-sites wereldwijd samen. Amazon staat op plaats zeven in de ranglijst met meest bezochte Amerikaanse sites.
 
Lagere winstmarges

De webwinkel liet woensdagavond weten dat de winst in het vierde kwartaal is gestegen van 112 miljoen naar 207 miljoen dollar. De omzet steeg met 42 procent tot 5,67 miljard dollar. Maar in het vierde kwartaal waren de winstmarges wel lager dan een kwartaal eerder. De jaarwinst was wel 150 procent hoger met 476 miljoen dollar, maar die verwachting viel tegen. De koers daalde woensdag op Wall Street.

De internationale omzet steeg sneller dan die in Amerika en Canada. De omzet op het gebied van elektronica en andere producten nam ook relatief meer toe dan de omzetstijging bij de boeken, muziek en films.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond