Deel dit artikel
-

Amazon pakt flink uit met pop-up winkels

Amazon stapt grootschalig in fysieke retail met zogenoemde pop-up winkels. Dat meldt Business Insider. Het gaat om een andersoortige winkel dan de boekenzaken die Amazon eerder in Seattle en recentelijk andere Amerikaanse steden heeft geopend.

Via de tijdelijke winkels in diverse winkelcentra wil Amazon eigen hardware verkopen, zoals zijn Echo luidsprekers, Fire TV en Kindle e-readers.

Vorige maand had Amazon al 16 pop-up winkels in de VS, nu 21 in twaalf verschillende staten. Volgend jaar zouden het er honderd moeten worden volgens niet nader genoemde ingewijden.

Het bedrijf zoekt momenteel personeel voor de winkels in onder meer Florida en Connecticut.

Opvallend is dat Amazon zelf weinig ruchtbaarheid geeft aan de winkels, afgezien van een webpagina waarop de diverse locaties vermeld zijn, want de huurprijzen schijnen best fors te zijn. Amazon wil er alleen maar over kwijt dat ‘we op deze manier klanten de mogelijkheid bieden om onze apparaten uit te proberen.’

Amazon heeft wisselend succes met zijn hardware. De Kindle e-readers doen het goed, maar Fire TV is achtergebleven bij de verwachtingen, terwijl een eigen smartphone een regelrechte mislukking werd, waarop Amazon miljoenen aan ontwikkelingskosten heeft moeten afschrijven. De Echo daarentegen, een slimme luidspreker die ook de verlichting en de verwarming kan aansturen met stemcommando’s, lijkt wel aan te slaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond