Deel dit artikel
-

BREIN rolt grote releasegroep op

Stichting BREIN zegt de zogenoemde releasegroep ‘2Lions Team’ te hebben opgerold. Die plaatste torrents op illegale websites ThePirateBay, ExtraTorrent, Demonoid, 1337x en Ahashare. Inmiddels zijn de meeste torrents door de uploaders verwijderd.

Tot de duizenden titels behoorden de recente Oscar winnaar The Revenant met Leonardo DiCaprio, Gooische Vrouwen 2, het nieuwe muziekalbum van Anouk Queen for A Day en tv series als The Walking Dead.

Engelstalige films werden door de groep voorzien van ongeautoriseerde Nederlandse ondertitels. Sommige van de torrents voor die titels werden meer dan 470.000 keer gedownload.

De groep moet akkoord gaan met een schikking van 67.500 euro.

Deel dit bericht

1 Reacties

Z.Eur

Jammer dat BREIN niet net zo hard te keer gaat tegen de eigen bazen want het online aanbod van films is nog net zo beroerd als 5 jaar geleden.
Helemaal als je in het buitenland zit. Probeer eens netjes legaal vanaf de Spaanse campaign je favoriete films en tv te bekijken.
Ook al zou je de behoefte hebben om ‘Gooische vrouwen 2’ te willen bekijken, dan is er domweg geen andere mogelijkheid dan het illegaal te downloaden.
De overheid zou BREIN eens een halt toe moeten roepen totdat de industrie haar zaakjes netjes op orde heeft. Dan is er geen enkel bezwaar tegen de kruistocht van BREIN.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond