Deel dit artikel
-

Delftse startup wil repareren in plaats van weggooien

Twee Delftse studenten hebben een platform voor particuliere reparateurs opgericht, Repareer.com. Hier kan iedereen spullen ter reparatie aanbieden. Sociaal repareren, minder weggooien, is het motto.

Nyckle Sijtsma en Thijs Schippers werden zich naar eigen zeggen steeds bewuster van de korte levensduur van hedendaagse artikelen. Voor veel mensen is een klein mankement al een reden om een nieuw product aan te schaffen.

Consumenten kunnen bij Repareer.com een apparaat ter reparatie aanbieden en daar een foto of video met richtprijs bij plaatsen. Reparateurs doen dan een tegenbod. Computers, fietsen, auto’s of kleren, volgens Nyckle en Thijs is alles te repareren.

Repareer.com moet enigszins concurreren met klussensites, hoewel die zich minder richten op de reparatie van elektronische apparaten. Op het gebied van autoreparaties zijn er al langer tal van marktplaatsen, zoals het internationaal opererende Autobutler. In Nederland heeft Marktplaats een aparte sectie voor kleine reparaties.

Deel dit bericht

4 Reacties

Alex Matatula

Prima concept. Werkt met name als het geschikt wordt gemaakt voor lokaal gebruik. En een mobile friendly site zou ik wel op prijs stellen. Keep on going!

Joris

Wat een goed concept!
Kunnen eindelijk de handige harry’s weer knutselen 🙂
Volgende stap is de producenten verplichten dat iets 10 jaar of langer mee moet gaan.

Wim van de Wouw

Kijk ‘ns op http://www.repaircafe.nl
Repair Café’s zijn er landelijk inmiddels honderden, dus nieuw kan ik het ‘concept’ niet direct noemen, toch….?!

Derck

Er zitten toch wat verschillen in site en concurrentie is ook geen verkeerde zaak. Echter staat hier wel achter want wij gooien met ze alle wel veel te veel maar snel weg.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond