Deel dit artikel
-

HTC noemt One M9 ‘Utopia in ontwikkeling’

HTC heeft vanmiddag in Barcelona de HTC One M9 gelanceerd, de reeds verwachte opvolger van de One M8. ‘Utopia in ontwikkeling’ noemde het bedrijf zijn toestel, dat qua design opvallend veel lijkt op zijn voorganger.

Het nieuws over het toestel lekte al voortijdig uit doordat de Amerikaanse retailer Best Buy de M8 al op zijn site meldde: de smartphone draait onder een Qualcomm Snapdragon processor en Android 5.0 (met een eigen schil van HTC daaroverheen), heeft een 5-inch scherm (1920×1080 resolutie) en voorop een 20-megapixel camera. De Boomsound stereoluidsprekers zijn verder verbeterd.

De HTC One M8 was een van de grootste successen voor HTC in jaren en heeft ervoor gezorgd dat het Taiwanese bedrijf de crisis weer te boven is gekomen. De One M9 ligt vanaf eind maart in de Nederlandse winkels voor 749 euro.

HTC toonde zojuist ook een fitnesstracker onder de noemer HTC Grip, bedoeld voor ‘serieuze atleten’. Verder werd de HTC Vive aangekondigd: een virtual reality-bril vergelijkbaar met de Oculus Rift. De Vive  beschikt over ruim zeventig sensoren. De ontwikkelaarsversie van de bril verschijnt dit voorjaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond