Deel dit artikel
-

Openbaar Ministerie doet inval bij Uber

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat het vanochtend een inval heeft gedaan bij ritbemiddelaar Uber. Het bedrijf overtreedt de wet met UberPOP, de snordersdienst en kan strafrechtelijk voor worden vervolgd.

Vanochtend is er administratie in beslag genomen en er is strafrechtelijk onderzoek ingezet. Dat staat staat onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam en het Functioneel Parket.

De app Uber bemiddelt niet enkel bij legale commerciële vervoerders maar ook particulieren die commercieel vervoer aanbieden. Het OM vermoedt dat Uber, dat de betalingen int, daar een vergoeding voor krijgt.

Uit documenten die RTL Z in handen heeft, valt te lezen dat er over Uber zelfs wordt gesproken als een criminele organisatie. Het heeft inmiddels voor een half miljoen aan dwangsommen in Nederland betaalt omdat het zijn bemiddelingsdiensten voor snorders blijft voortzetten.

Foto: Roberto Ciucci (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

Ik snap werkelijk waar niet wat een auto na of een ernstig ongeluk of een ontploffing/aanslag te maken heeft met een inval bij Uber…. Checkt Emerce wel wat er stock-wise wordt gekoppeld aan een artikel?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond