Deel dit artikel
-

Partij voor de Dieren stelt vragen over woekerprijzen .amsterdam domeinen

De Amsterdamse Partij voor de Dieren (PvdD) heeft in het college vragen gesteld over de verkoop van .amsterdam-domeinen. De registratie en exploitatie worden verzorgd door een extern bedrijf, maar de tarieven rijzen de pan uit.

Een ‘gewone .amsterdam-domeinnaam’ kost vanaf 1 september jaarlijks minimaal 37 euro, maar de huidige exclusieve handel voor onder meer Amsterdamse inwoners, ondernemers en publieke instellingen blijkt handen vol geld te kosten.

De partij verwijst naar een recent artikel bij ComputerWorld, waar
ondernemer Peter van Schaik klaagt dat hij voor uitvaart.amsterdam 50.000 euro moet betalen en voor uitvaartverzekering.amsterdam, crematie.amsterdam en begrafenis.amsterdam elk 25.000 euro. ‘Dit is pure woeker. Dit heeft niets meer met welke redelijkheid dan ook te maken. Hiermee schiet de gemeente Amsterdam ook haar doel voorbij want beoogde promotie voor de stad komt zo niet tot stand.’

De gemeente laat de exploitatie verzorgen door DotAmsterdam BV, een dochter van MijnDomein. Computertbladenuitgever Paul Molenaar (Reshift Digital) leidt dat bedrijf.

De PvdD wil volgens Binnenlands Bestuur weten waarom er gekozen is voor één bedrijf om de exploitatie te regelen en of de hoogte van vergoedingen voor de gemeente inderdaad kloppen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Joop Aapkanaal

Komt er toch nog iets goeds bij de party vd dieren vandaan..
Belachelijke gang van zaken natuurlijk. Mijndomein en de gemeente zouden beter moeten weten.

suzanne

De gemeente snapt te weinig van online en kan daarom ook niet makkelijk besluiten nemen. Ik zeg onafhankelijk extern advies.

Karel

Beste Joop,

Waarom zouden Mijndomein en Amsterdam beter moeten weten? Zo gaat het bijna bij elke lancering van een gTLD.

Peter van Schaik moet niks, hij wil. Of misschien beter gezegd: hij zou juist beter moeten weten want alles is er bij hemzelf ook op gericht te verdienen aan ‘uitvaart’.

En als niemand er 25.000 of 50.000 voor over heeft dan zakt de prijs vanzelf.

Jack

Het bedrijf Mijndomein.nl is sowieso een oplichter eerste klas… snap niet waarom de Gemeente voor deze partij heeft gekozen. Zal wel weer beslist zijn door een 60 jarige ambtenaar die 0 verstand van zaken heeft maar is gevallen voor de agressieve marketing van Mijndomein.nl. Er zijn namelijk een hoop goedkopere, eerlijke en stabielere domeinresellers in het land. Daarnaast loopt Mijndomein.nl te balanceren op het randje van de wet met verschillende zaken zoals het automatisch verlengen van domeinnamen zonder er een melding van te geven. Ronduit schandalig…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond