Deel dit artikel
-

Shop2market slaat ‘nieuwe weg’ in

Technologiebedrijf Shop2market migreert zijn klanten naar een nieuw product dat niet zozeer om productfeeds gaat maar om winstmaximalisatie.

Shop2market is in de e-commercemarkt bekend zijn diensten om productfeeds te genereren naar webwinkels en daar de resultaten daarmee te meten. Bijvoorbeeld: wat levert een affiliateprogramma of een positie op Kieskeurig.nl op? Dat verandert, van ‘zwaar in data’ naar ‘intelligente tips voor winstmaximalisatie’.

Het bedrijf uit Hilversum is begonnen zijn klanten te migreren naar de nieuwe omgeving, AdCurve. Directeur Uriël Ballast: “In de oude omgeving konden klanten veel data invullen, kregen ze veel cijfers en statistieken om conclusies mee te trekken. Met AdCurve zien ze in een oogopslag de omzet en winst en slimme tips om de winstgevendheid te verbeteren. De klant krijgt hierdoor tijd voor het echte, slimme werk.”

De naam AdCurve is gekozen met het oog op internationalisatie. De naam Shop2market draagt in Engeland niet de connotatie van het werkveld van de e-commercespecialist. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

De marketing van het nieuwe product zal ook anders verlopen dan tot nu toe gebruikelijk. In plaats van de hele doos met productfeedsgeneratie en -analyse door te schuiven, moet Shop2market platformmarketing gaan bedrijven. Nieuwe klanten kunnen diensten per kanaal gaan afnemen, bijvoorbeeld Google Shopping of Kieskeurig. Per kanaal kan hij de prestaties bekijken en optimaliseren. Hoe meer kanalen, hoe groter het abonnement.

Marketing zal bedreven moeten worden op de platformen waar het nieuwe product wordt aangeboden: SEOshop, Magento Store, etc. “Dit model kunnen we ook zo in het buitenland aanbieden, bijvoorbeeld bij Shopify.”

Foto: Strelka institute for media (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond