Deel dit artikel
-

Sogeti ontwikkelt slimme oplaad-app voor Eneco

Automatiseerder Sogeti heeft in opdracht van energiebedrijf Eneco een webapplicatie ontwikkeld waarmee bestuurders van Tesla hun auto op het gunstigste moment kunnen opladen. De applicatie past de laadsnelheid aan op basis van de actuele stroomprijzen. Als de prijs van duurzame stroom het laagst is, wordt de auto het snelst opgeladen.

Sogeti heeft gebruik gemaakt van verschillende diensten van Microsoft Azure zoals Stream Analytics, Service Bus en WebJobs. Analytics en Service Bus worden gebruikt voor de communicatie tussen de verschillende componenten van de applicatie. In WebJobs zit de logica van de applicatie die de slimme laadprofielen genereert.

De Tesla-auto is gekoppeld aan het internet en levert real-time informatie aan de Eneco SlimLaden applicatie. Die informatie wordt gebruikt om het laadgedrag van de auto aan te sturen. Het project is gestart op een hackersfeest van Microsoft eind vorig jaar.

Eneco SlimLaden is vooralsnog alleen te gebruiken in de Tesla Model S auto. In de toekomst wil Eneco de dienst ook mogelijk maken voor elektrische en plug-in auto’s van andere merken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond