Deel dit artikel
-

Vergelijkingssites minder gebruikt als overstapkanaal voor zorgverzekeringen

Consumenten maken minder gebruik van vergelijkingsites voor zorgverzekeringen omdat ze de informatie niet altijd vertrouwen. Daardoor zijn zij dit jaar jaar minder vaak via een vergelijkingswebsite overgestapt, zo blijkt uit onderzoek van ACM.

Onderzoeksbureau Market Response heeft in 2015 in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek gedaan naar keuzes van consumenten in de zorgverzekeringsmarkt. Het was de tweede keer dat ACM een dergelijk onderzoek heeft laten uitvoeren.

Het aantal mensen dat zich oriënteert op de zorgverzekeringsmarkt neemt toe (30 procent, tegen 25 procent in 2014). Het aantal overstappers blijft vrijwel gelijk. Voor overstappers is prijs nog steeds de belangrijkste drijfveer. Daarnaast noemen zij steeds vaker andere redenen, zoals dekking en vrije zorgkeuze (20%).

Consumenten hebben behoefte aan onafhankelijke informatie. Via ConsuWijzer hebben consumenten tips gekregen voor het vergelijken van zorgverzekeringen. Een op de vijf oriënterende consumenten heeft deze informatie ook daadwerkelijk gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond