Industry Wire

10 tips om je privacy beter te beschermen

Nieuwegein, 28 juli 2014 – Privacy, en in het bijzonder online privacy, is niet alleen een hot topic in Nederland. Het onderwerp staat in de hele wereld steeds hoger op de publieke en politieke agenda’s. Maar hoe kijken mensen in de verschillende landen naar hun privacy? Vinden ze dat ze sowieso nog privacy hebben en wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor? EMC ondervroeg recent 15.000 consumenten uit vijftien landen, waaronder 1000 consumenten uit Nederland, over hun houding ten opzichte van online privacy. De resultaten en een overzicht van opmerkelijke verschillen zijn verwerkt in een duidelijke infographic.

Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland: “Er is iets raars aan de hand met het begrip ‘privacy’. Je kunt het niet zien, niet aanraken, maar toch schijnt iedereen het te hebben en er nog aan gehecht te zijn ook. Dit onderzoek laat zien dat iedereen, zowel consumenten als de overheid en het bedrijfsleven, bewuster moet omgaan met privacy en actief aan de slag moet gaan om deze ook te beschermen. Veel consumenten zijn erg laks met het aanpassen van privacy-instellingen en delen alles via sociale media. Dat komt je privacy niet ten goede. Voor het bedrijfsleven geldt: hoe duidelijker zij te kennen geven dat de privacy van hun klanten belangrijk is, des te groter de kans op tevreden en betrokken klanten. Technologiebedrijven spelen een belangrijke rol om dit te kunnen realiseren. Zij moeten aan de slag met het ontwikkelen van oplossingen die privacy waarborgen én tegelijkertijd gebruiksvriendelijk, snel en efficiënt werken.”

10 tips om je privacy te beschermen
Op basis van de informatie van duizenden respondenten en gesprekken met klanten heeft EMC een lijst met tien tips gemaakt voor iedereen die het belangrijk vindt dat zijn of haar privacy gewaarborgd blijft.

1. Beperk de hoeveelheid informatie die je over jezelf deelt via sociale media.
2. Pas de standaardinstellingen voor privacy en security, op de sociale media die je gebruikt, aan.
3. Deel nooit je wachtwoorden met anderen.
4. Indien mogelijk, deactiveer geo-locatie bij apps die je gebruikt.
5. Log na gebruik altijd uit bij online en mobiele apps.
6. Verstuur geen persoonlijke en vertrouwelijke informatie via een openbaar Wi-Fi-netwerk. Deze netwerken zijn over het algemeen niet betrouwbaar.
7. Gebruik waar mogelijk multi-factor authenticatie voor e-mail en andere online accounts. Een wachtwoord alleen is vaak onvoldoende. Bij multi-factor authenticatie draait het om het bewijzen van een identiteit door de combinatie van verschillende factoren, bijvoorbeeld:
– Iets wat je kent, een wachtwoord of pincode
– Iets wat je hebt, bijvoorbeeld een pinpas
– Iets wat je bent, verwijzend naar biometrische gegevens, zoals je vingerafdruk
8. Installeer de laatste software- en security-updates op de (mobiele) apparaten die je gebruikt.
9. Pas de privacy-settings van je webbrowser en mobiele apps aan zodat website tracking cookies worden geblokkeerd of gelimiteerd.
10.  Wijzig je wachtwoorden regelmatig. Zorg ervoor dat ze voor anderen moeilijk te raden en voor jou eenvoudig te onthouden zijn.

Het volledige onderzoek dat EMC heeft uitgevoerd, met de resultaten per land, is hier te vinden. De resultaten van Nederland zijn te vinden via deze link.

—–

Over EMC
EMC Corporation is wereldwijd leider in het ondersteunen van bedrijven en service providers bij de transformatie van hun IT-activiteiten en de levering van ‘IT as a service’. Cloud computing is daarbij van fundamenteel belang. Door inzet van innovatieve producten en diensten versnelt EMC de transitie naar de cloud en helpt IT-afdelingen met het opslaan, beheren, beveiligen en analyseren van hun meest waardevolle bezit – informatie – op een flexibele, betrouwbare en kostefficiënte manier. Meer informatie over EMC op netherlands.emc.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht