-

Airbnb: VR en AR verbinden reizigers en nemen stress weg

Volgens Airbnb zullen technologieën als virtual en augmented reality frictie wegnemen uit de customer journey van reizigers. Het verhuurplatform erkent dat VR en AR nog in de kinderschoenen staan maar is al wel aan het experimenteren met het gebruik voor de reis en tijdens het verblijf.

Airbnb verwacht dat zowel AR als VR door steeds meer mensen zullen worden gebruikt en is daarom druk bezig met het testen van use cases en ontwikkelen van prototypes. Vóór de reis kijkt Airbnb hoe VR kan worden ingezet in de inspiratiefase en het plannen van een trip. “Het kan ook verbindend werken tussen de reiziger, bestemming, host en medereizigers. Met 360-graden-foto’s en 3D-scans kan iemand een huis of stad bezichtigen en zich oriënteren, zodat ze begrijpen wat ze kunnen verwachten, zonder dat ze daarvoor hun eigen huis hoeven te verlaten,” aldus Airbnb in een blog.

360 graden beeld bij Airbnb-accommodatie

Airbnb denkt dat VR in de toekomst zorgt voor een interactieve manier van reizen plannen, waarbij mensen een virtuele wereld met elkaar delen. Daarin kunnen ze bestemmingen en accommodaties op een natuurlijk manier onderzoeken, door er in een alternatieve werkelijkheid alvast samen naartoe te gaan.

AR tijdens de reis

Augmented reality is in de visie van Airbnb met name interessant om tijdens de reis obstakels weg te nemen en reizen frictieloos te maken. Denk daarbij aan instructies om het slot open te maken of hoe de douche werkt, maar ook aan taalbarrières. “AR en gerelateerde techologieën maken het mogelijk om onze omgeving te herkennen en geven contextuele, actuele informatie waarmee je pijnpunten kunt wegnemen. De gast kan ’s ochtends opstaan en meteen de informatie over waar de koffiemokken staan krijgen op zijn mobiel of een directe vertaling van hoe die Duitse thermostaat werkt.”

AR kan niet alleen stress wegnemen maar ook een plek levendiger maken, door het verhaal achter persoonlijke items van de host te vertellen of de gast de stad op een rijkere manier te laten beleven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond