-

Payment Initiation Services: de toekomst van Open Banking

Het aantal transacties onder ‘Open Banking’ of PSD2 blijft sterk groeien. Inmiddels heeft open-bankingprovider Yolt Technology Services (YTS) meer dan 1 miljard API-calls afgewikkeld. Deze mijlpaal laat zien dat open banking steeds meer wordt geaccepteerd en bevestigt de centrale positie van YTS in de open banking revolutie.

YTS verzorgde al in 2018 de eerste succesvolle API-call en was daarmee de eerste partij die via een API een open-bankingkoppeling tot stand bracht. Inmiddels verzorgt YTS elke week ruim 26 miljoen API calls voor financiële dienstverleners en technologiebedrijven. Op basis van API-technologie biedt YTS zowel Account Information Services (AIS), als Payment Initiation Services (PIS). AIS stelt bedrijven en instellingen in staat om – met toestemming van de cliënt – real time inzicht te krijgen in de betaalrekeningen van consumenten, zodat deze bedrijven gepersonaliseerde producten en diensten kunnen bieden. 

Naast AIS biedt YTS ook PIS, waarmee consumenten rechtstreeks toegang krijgt tot hun rekeningen om online aankopen te doen, rekeningen te betalen of om geld over te maken tussen verschillende bankrekeningen. PIS is een eenvoudige, goedkope en gebruiksvriendelijke betaalmethode, waarmee consumenten kunnen betalen vanaf de rekening van hun keuze, in hun bekende en vertrouwde bankomgeving. Hiermee biedt het de klantervaring van iDeal, maar dan in heel Europa.

Win, win, win voor bedrijven

De economische onzekerheid die door de COVID-19-pandemie is ontstaan, heeft bedrijven ertoe aangezet om na te gaan waar zij kosten kunnen besparen. Door gebruik te maken van PIS kunnen bedrijven hun transactiekosten verlagen ten opzichte van andere online betaalmethoden, door de verminderde operationele processen die nodig zijn om transacties uit te voeren. Dit is vooral aantrekkelijk voor de bedrijven in sectoren die uitzonderlijk hard zijn getroffen door de crisis, zoals de reisbranche en bepaalde retailcategorieën. PIS is daarbij niet alleen snel en kosteneffectief, het is ook een zeer veilige betaalmethode, omdat bedrijven de betalingsgegevens van consumenten niet kunnen opslaan, zoals bij online creditcardbetalingen.

Bijblijven en vooroplopen 

Bedrijven die gebruik maken van PIS kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van de consument, die tijdens de lockdown-periode nog meer voor digitale diensten heeft gekozen. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa zijn consumenten op zoek naar digitale technologieën in de financiële dienstverlening en retail. PIS biedt de mogelijkheid om deze innovatie pan-Europees te bieden. Niet alleen retailers, maar bijvoorbeeld ook payment service providers zullen hun technologie willen blijven innoveren om hiermee optimaal gebruiksgemak voor de consument te creëren. Dit kan door een breder scala aan betalingsmogelijkheden aan te bieden, waarin PIS niet mag ontbreken. 

YTS – Yolt Technology Services biedt een veilige combinatie-API, waarmee AIS- en PIS-verbindingen kunnen worden gemaakt voor vooraanstaande financiële instellingen en ambitieuze techbedrijven. YTS was de eerste Third Party Provider die een succesvolle open banking call uitvoerde. Vandaag de dag is YTS de topaanbieder van open banking API’s in Europa en handelt per week 26 miljoen API calls af. Yolt Technology Services werd onlangs erkend als de 2020 Alt-Fi Open Banking Provider of the Year. 

Meer weten over wat open-banking kan betekenen voor je bedrijf? Lees dan nu het rapport Unlocking the Value of Open Banking

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond