-

Eric Castien (BrainsFirst): ‘Door het meten van het brein brengen we talent in kaart’

BrainsFirst brengt het toekomstpotentieel van talent in kaart door breinfuncties te meten. Het bedrijf doet dat voor uiteenlopende werkgevers, waaronder meerdere grote en kleine voetbalploegen en de KNVB.

Wat een mens kan bereiken in zijn of haar werk, wordt bepaald door een samenspel aan factoren. Zaken als talent en doorzettingsvermogen spelen zonder twijfel een rol, maar ook de breinfuncties moeten niet worden onderschat. Oprichter Eric Castien kwam op het idee toen hij voor zijn werk als journalist vaak langs de lijn bij Real Madrid stond. “Ik zag op een gegeven moment spelers op het veld hoogbegaafd gedrag vertonen: het herkennen van patronen, het snel verwerken van informatie, het vasthouden van aandacht en zo meer.” Vervolgens sprak hij met 75 theoretisch deskundigen over menselijk presteren in de topsport en werden over een periode van vier jaar de breinen van 2000 spelers waaronder 100 topvoetballers regelmatig doorgelicht. Voetbalploeg AZ noemt het werk van BrainsFirst inmiddels onmisbaar voor de talentontwikkeling van de ploeg. Castien vindt dat BrainsFirst vooral inzicht verschaft in wie een club wel of niet moet investeren.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Erwin Blom is mede-oprichter van Fast Moving Targets.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedInTwitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond