-

Pon Financial Services: ‘Dertig procent private lease komt van online’

Het online platform van Pon Financial Services speelt al een serieuze rol in de vermarkting van private lease auto’s. Van de ruim 21.000 auto’s die er rondrijden, is zeker dertig procent (mede) het resultaat van een online bezoek. Dit vertelde e-commercemanager Leon van Davenhorst op Emerce eFinancials.

Wat begon als een voorzichtige pilot in 2014, is uitgegroeid tot een marktleiderspositie. Ongeveer twintig procent van de markt is nu in handen, vertelt Van Davenhorst. Na de start met een plat e-commercesysteem voorzien van weinig – maar genoeg – opties bleek een geavanceerder platform nodig. Samen met SiteCore en Macaw heeft Pon die oplossing uitgerold over de merken Volkswagen, Skoda, Seat, Audi en het eigen label autoabonnement.nl. Door uit te gaan van één techniek en die uit te rollen voor de diverse merken en bijbehorende dealers is het nu aanwezig over het hele spectrum in de markt. “Zo kunnen we altijd relevant zijn”.

De filosofie is de verkoop eenvoudig te houden. Er is voor iedere auto een basismodel, een uitvoering met extra’s en luxe variant. “De klant kiest een kleur, het eigen risico en doet zijn bestelling.” Het opnemen van configuratoren staat wel op de planning, maar zijn vooral interessant voor het zakelijk segment en liefhebbers. Heel wat automobilisten willen gewoon snel de weg op.

Onder andere door de komst van het onderliggende platform is de meetbaarheid sterk verbeterd, vertelt Van Davenhorst. Drie op de tien klanten heeft voor de lease een website bezocht. “Er is een significante bijdrage aan de sales.”

De e-commercemanager hoopt op termijn de beweging te kunnen maken van private lease richting mobiliteit. Naar een model waarin deelauto’s een rol spelen wordt al gekeken.

Dit bericht is 6 keer gedeeld

2 Reacties

Michael

Erg knap gedaan, kiezen voor 1 (eenvoudig) platform is hier zeker de kracht. Het dealernetwerk van PON is natuurlijk enorm. Ik denk ook dat het ontwikkelen van een configurator op lange termijn winst gaat opleveren. Zeker gezien de groei in de markt. Ben wel benieuwd of dit op eenzelfde manier dupliceerbaar wordt.

Daan - privatelease-kiezer.nl

30% is echt mega veel. Langzamerhand gaan we natuurlijk toch richting die 50% kruipen, wat de markt wederom enorm zal gaan veranderen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond