0
5.7k

Tien voordelen van een Digital Asset Management (DAM) systeem in retail

De consument is veeleisend, ook als het gaat om productinformatie. Het is niet meer genoeg om een tekst met specificaties te maken en foto’s te laten zien van de verpakking en het tonen van het product. De consument wil het product beleven via video’s, virtual reality en via 3D-modellen. Maar hoe behoud je het overzicht? Met een Digital Asset Management (DAM) systeem.

Tien dingen die je moet weten over digital asset management in retail

Met het implementeren van een DAM-oplossing zet je een belangrijke stap in de digitale transformatie van je bedrijf. Het centraal managen van digitale assets biedt een aantal voordelen. Deze whitepaper beschrijft de tien belangrijkste voordelen van een DAM-systeem voor retailers en gaat in op:

  • Het toepassen van personalisatie met een DAM-systeem.
  • Hoe een DAM-systeem de efficiency binnen je organisatie verhoogt.
  • De invloed van een DAM-systeem op een consistente merkidentiteit.
Personaliseren met een digital asset management (DAM) systeem

Een digital asset management (DAM) systeem bied je als retailer totale controle over alle productinformatie binnen je organisatie, hierdoor heb je overzicht en ligt het toepassen van personalisatie binnen handbereik. Een DAM-systeem beschikt over intelligentie om de relatie tussen verschillende assets te managen en kan het op basis van metadata content matchen met de interesses van je klant. Het DAM-systeem doet op basis van deze informatie gepersonaliseerde aanbevelingen. Een DAM-systeem stelt je in staat om continu de online klantbeleving te optimaliseren.

Bespaar tijd en geld met een DAM-oplossing

Een DAM-systeem verdient zichzelf terug. Alle assets binnen je organisatie zijn makkelijk en snel toegankelijk en hierdoor hoeven je collega’s niet meer eindeloos te zoeken naar productinformatie. Ook kunnen zij gelijk zien of een product al is aangemaakt, dit verlaagt het aantal duplicate productrecords. Een belangrijk voordeel van een DAM-systeem is dat het zorgt voor een transparante productdatabase wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

Een centrale contenhub om snel te kunnen schakelen

Een DAM-systeem is een centrale contenhub waarmee je snel kunt schakelen binnen je organisatie. Het systeem is toegankelijk voor alle betrokken partijen, zowel binnen als buiten je eigen organisatie. Hierdoor kunnen meerdere partijen tegelijkertijd aan hetzelfde project werken. Hierdoor kun sneller en beter inspelen op de continu veranderende wensen en behoeften van de consument.

Download het whitepaper

3055_censhare-whitepaper-HOT-DAM-10-Handel-EN

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan CenShare. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Censhare’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Pieter Stroop