0
6.2k
Channel: PIM

Je PIM-systeem updaten of vervangen? Gebruik deze tien selectiecriteria

“Merken en retailers streven naar dominantie in een content-wapenwedloop”, zegt Forrester Analyst, Bruce Eppinger in The Forrester WaveTM: Product Information Management Solutions, Q2 2018. Het belang van het goed en effectief managen van productinformatie wordt steeds belangrijker. Een goed Product Information Management (PIM) systeem ondersteunt je hierbij. Hoe selecteer je een modern PIM-systeem? En waar moet je op letten tijdens het selectieproces? Deze buyer guide van inRiver helpt je op weg.

Je PIM-systeem updaten of vervangen? Gebruik deze tien selectiecriteria

Het vervangen of updaten van de bestaande Product Information Management (PIM) oplossing kan verschillende redenen hebben. Deze buyer guide biedt handvatten en praktische tips voor het updaten of vervangen van je huidige PIM-oplossing. Het document gaat in op :

 • De belangrijkste uitdagingen met betrekking tot het managen van productinformatie.
 • Hoe je een modern PIM-systeem selecteert en wat de belangrijkste selectiecriteria zijn.
 • De zeven belangrijkste voordelen van een modern PIM-systeem.

De buyer guide bevat daarnaast een handige PIM audit worksheet en acht voorbeeldcalculaties voor het berekenen van de kosten en baten van je nieuwe PIM-systeem.

De zeven voordelen van PIM-software

Moderne PIM-software biedt voor marketingteams een aantal voordelen. In deze buyer guide worden de zeven belangrijkste voordelen van product information management (PIM) opgesomd:

 1. Conversieoptimalisatie door complete productinformatie.
 2. Betere samenwerkingen tussen interne en externe stakeholders.
 3. Het is makkelijk om te identificeren welke productinformatie ontbreekt.
 4. Minder geretourneerde producten.
 5. Kortere time-to-market (T2M).
 6. Gecentraliseerde productinformatie.
 7. Compliancy.

Naast de belangrijkste voordelen wordt ook ingegaan op welke afdelingen het meest profiteren van PIM-software.

De tien belangrijkste selectie criteria voor een modern PIM-platform

Waar moet je op letten bij het vervangen of updaten van je huidige PIM-oplossing? De buyers guide beschrijft de tien belangrijkste vereisten van moderne PIM-software, waaronder:

 • Een software-as-a-service (SaaS) oplossing.
 • Flexibel:het kunnen ondersteunen en adopteren van verschillende data typen.
 • Eenvoudig te koppelen met je ERP, CMS of e-commerceplatform.

Lees in het document welke andere zeven selectiecriteria belangrijk zijn. Voor de meeste bedrijven is een sluitende businesscase belangrijker dan functionaliteit, terwijl anderen waarde hechten aan een gecentraliseerd systeem.

Maak de businesscase voor PIM

Met de PIM audit worksheet breng je in kaart welke wensen en behoeften jouw organisatie heeft op het gebied van PIM. Deze informatie kun je gebruiken bij het uitschrijven van een request for proposal (RFP) en het maken van je business case. Een kosten en baten analyse mag natuurlijk niet ontbreken in een sterke businesscase. In de tweede bijlage vind je acht voorbeeldcalculaties, vier voor het berekenen van de te verwachten opbrengsten en vier voor het maken van een kostenoverzicht.

Je bent klaar om deze Guide te downloaden
Download Guide

Steve Gershik