Download

Download
0
3.8k
Channel: e-commerce

Waarom mobiel betalen onderdeel moet zijn van jouw betaalstrategie

92 procent van de Europese millennials zal in 2020 gebruik willen maken van mobiel betalen. Zo’n 68 procent van de Europeanen maakte in 2017 al gebruik van mobiel betalen met een digitale portemonnee (digital wallet). De betaalmethode mobiel betalen wordt steeds populairder. Is dit alleen een handige gadget voor je klanten? En wat levert mobiel betalen op?

Mobiel betalen wordt de nieuwe standaardoplossing voor payment

Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips om je betaalstrategie te optimaliseren met mobiel betalen als betaalmethode. De whitepaper gaat in op:

  • De opkomst van mobiel betalen en wat de voordelen hiervan zijn.
  • Waarom mobiel betalen thuishoort in een moderne betaalstrategie.
  • Mobiel betalen, de nieuwe standaard in payment.
Waarom wordt mobiel betalen steeds makkelijker?

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig een prominent onderdeel van ons leven. Anno 2019 hebben we ongeveer elke vijf minuten een moment met onze smartphone: het versturen van berichten, online bestellen of een notificatie. In het huidige tijdperk van de experience economy worden onze beslissingen grotendeels bepaald door de geboden ervaring. De grens tussen een online en offline ervaring wordt steeds dunner, dit is met name het geval in de retail en horeca. Een belangrijk onderdeel van een positieve ervaring is het betaalproces. Je wilt je klant een zo makkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk laten betalen.

Van cash, naar pin, naar contactloos, naar mobiel

Elektronisch betalen, of pinnen zorgt al meer dan dertig jaar voor betaalgemak. Pinnen is niet meer weg te denken, het is voor veel mensen de standaard betaaloplossing. Uiteindelijk heeft het elektronisch betalen zich zo ver ontwikkeld dat we nu ook kunnen betalen zonder de pas in een betaalautomaat te steken, contactloos betalen. Wat is het verschil met mobiel betalen? Lees in de whitepaper wat de belangrijkste verschillen zijn.

Mobiel betalen is meer dan alleen een leuke gadget. Deze betaalmethode biedt niet alleen voordelen aan consumenten maar ook voor bedrijven. Lees in de whitepaper wat de meest gestelde vragen over deze (nieuwe) betaalmethode zijn.

Mobiel betalen, iedereen doet het

Mobiel betalen is niet helemaal nieuw omdat veel banken bieden al losse mobiele betaalapps beschikbaar stellen. Deze mobile wallets gebruiken verschillende technologieën, meestal gaat het om een NFC-betaling via een chip. Ook worden alternatieve methoden aangeboden, zoals betalen via een QR-code.

Een aantal Nederlandse banken – ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS – bieden gezamenlijk een QR-betaalmethode via Payconiq. Ook is Apple Pay in opkomst en bieden steeds meer banken deze betaaloptie aan.

Redactie Emerce