0
6.0k
Channel: Start-ups

In zeven stappen een moderne pensioenregeling voor start-ups en scale-ups

Jonge en hippe start- en scale-ups bieden vaak geen pensioenregeling voor hun werknemers. Als startup kom je hier vaak mee weg. Toch gaat uiteindelijk vrijwel elk bedrijf bij een bepaalde schaalgrootte pensioenopbouw faciliteren. En dat is niet zonder reden!

Werknemers sparen zelf niet voor pensioen als de werkgevers niets regelt. Nou ja, de meesten dan. Laat staan dat zij iets regelen om nabestaanden financieel verzorgd achter te laten bij overlijden. Als het überhaupt al kan, rekening houdend met leeftijd en de persoonlijke situatie. Een goede werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid, laat niet elke werknemer zelf het wiel uitvinden en biedt ze schaalvoordelen. Ook dit hoort bij groei.

Verbeter de employee experience met een pensioenregeling

Uit onderzoek blijkt dat zowel de werknemers als de werkgevers pensioen zien als dé belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde. Pensioen is eigenlijk gewoon uitgesteld salaris. Logisch dat pensioen, net als salaris, helpt bij het behouden, maar zeker ook het vinden van goede werknemers. Meer weten over een goede pensioenregeling? Deze whitepaper biedt handvatten en is bedoeld voor ondernemers en HR-specialisten zonder pensioenregeling. De whitepaper gaat in op:

  • Hoe werkt pensioen in Nederland?
  • Waarom een pensioenregeling aanbieden?
  • De fiscale voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer.
  • De onderdelen van een moderne pensioenregeling.
  • Investeren in een groeiregeling.
  • Een budget neutrale pensioenregeling.
Pensioen is veel meer dan verplichte fondsen en vage beloftes

Bij pensioen denken veel mensen aan verplichte fondsen, vage beloftes, hoge kosten en geen mogelijkheden om bij te sturen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook eigentijdse pensioenregelingen. Eén waarbij elke werknemer zijn eigen potje heeft. De werkgever en de werknemer bepalen zelf hoeveel er wordt ingelegd en hoe het geld wordt belegd. Het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid wordt, zonder medische vragenlijsten of keuringen, collectief verzekerd.

Werkgevers kunnen een pensioenregeling grotendeels terugverdienen

Profiteren van een flink belastingvoordeel, zowel door de werkgever als de werknemer. De werkgever kan een groot deel van de pensioenregeling terugverdienen. Pensioen helpt namelijk bij het verlagen van sociale werkgeverslasten. Over een bedrijfspensioen betaal je als werkgever namelijk geen sociale premies. Over het salaris van de werknemers doe je dit wel, zo’n 18 procent. Pensioen centraal regelen vanuit de werkgever is dus goedkoper dan iedere werknemer het op eigen houtje laten aanpakken. En voor elke euro die de werknemer ook nog eens zelf inlegt voor het pensioen in een bedrijfspensioen, bespaart de werkgever 18 cent aan sociale lasten! De kosten van de groeiregeling verdient een werkgever zo gedeeltelijk terug. En de werknemer? Die betaalt geen loonbelasting over de inleg. Dit maakt pensioen voor zowel werkgever als werknemer, onder aan de streep, een goede investering.

Een moderne pensioenregeling voor start-ups en scale-ups

Voor start- en scale-ups heeft Brand New Day een speciale pensioenoplossing ontwikkeld. Deze sluit aan bij de groeifase van het bedrijf en kan meegroeien. Een online, moderne en flexibele pensioenfaciliteit waarbij zowel de werkgever als de werknemer profiteren van (fiscale) voordelen. De groeiregeling werkt als volgt:

  1. De werkgever sluit een pensioenfaciliteit af voor alle werknemers;
  2. Alle werknemers krijgen een eigen pensioenpot;
  3. De werkgever doet een bijdrage (klein of groot);
  4. Alle werknemers kunnen vrijwillig vanuit hun brutoloon zelf extra pensioen inleggen;
  5. De werkgever voegt aanvullende modules toe, zoals de modules Overlijden en Arbeidsongeschikt;
  6. De werkgever en werknemer profiteren van een flink belastingvoordeel;
  7. Brand New Day geeft een presentatie op locatie voor de werknemers.
Een pensioensregeling die meegroeit met je bedrijf

Groeibedrijven hebben vaak (nog) niet het budget om een volwaardige pensioenregeling aan te bieden. Daarbij willen relatief jonge werknemers flexibiliteit en zelf bepalen hoeveel ze inleggen. Bij de groeiregeling legt de werkgever een vast percentage in van het salaris. De werkgeversinleg kan variëren van minder dan één procent tot en met 7,7 procent van het salaris. De werknemersbijdrage is vrijwillig, tenzij de werkgever ook een verplichte bijdrage in de regeling opneemt. De pensioenregeling kan zo meegroeien met het bedrijf en uitgebreid worden als het bedrijfsresultaat het toelaat. Voor elk budget past een pensioenregeling.

Je bent klaar om deze whitepaper te downloaden
Download whitepaper

Pim Adams