Acht procent handel Deliveroo komt niet uit restaurants

Acht procent van de handelswaarde die Deliveroo genereert is niet afkomstig van restaurants. Deze kleine, maar groeiende tak omvat bezorgingen voor supermarkten.
Een echte concurrent voor de Getir- en Gorilla-achtigen is Deliveroo nog niet, maar het beweegt zich wel gestaag die kant op. Het nieuw verschenen jaarrapport verklapt dat retailers staan te trappelen. Alleen de consument is nog niet zo bekend met de nieuwe dienstverlening.
Het aantal aangesloten retailers, waaronder supermarkten, groeide in 2021 met vierduizend tot elfduizend. De bruto transactiewaarde (GTV) uit deze aansluitingen steeg van zeven naar acht procent van de totale handelswaarde.
Een andere productvernieuwing ligt op het gebied van de darkkitchens. Dat zijn restaurants-zonder-stoelen, of: anonieme gebouwen met louter keukens. Deze worden verhuurd aan nationaal en lokaal bekende of nieuwe restaurants die een nieuw bezorgingsgebied willen aanboren. Daarvan heeft Deliveroo er nu ruim driehonderd. Dat is honderd meer dan een jaar geleden. De leiding is van plan hierin te blijven investeren, omdat deze keukens latente behoefte aan bezorgrestaurants verandert in expliciete, actieve vraag.
Er zijn nu 148.000 restaurants aangesloten op het bezorgplatform van Deliveroo. Concrete Nederlandse cijfers wordt niet gegeven. Het platform heeft acht miljoen actieve gebruikers per maand.
Deliveroo verwacht voor 2022 een lagere groei. Die bedroeg in 2021 zeventig procent. Voor dit jaar gaat men uit van 15 à 25 procent. Dat komt deels vanwege het verdwijnen van corona, maar ook ook zaken als inflatie en de oorlog in Oekraïne.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond