Deel dit artikel
-

‘Actieplan digitale connectiviteit mist balans’

De Dutch Data Center Association en Fiber Carrier Association (FCA) vinden dat het onlangs gepresenteerde actieplan digitale connectiviteit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat balans mist. Het plan geeft weliswaar blijk van een gezonde ambitie om iedereen in Nederland snel internet te bieden in 2023, maar dat is niet voldoende.

In het plan is begrijpelijkerwijze veel aandacht voor 5G, maar connectiviteit is niet zuiver een mobiele aangelegenheid, menen beide organisaties. Voor een succesvolle uitrol zal er ook veel nieuwe glasvezel moeten worden aangelegd, evenals voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie en Nederland als digitale hub van Europa.

Zonder glasvezelnetwerken is 5G simpelweg niet mogelijk. Elke zendmast die nodig is in een toekomstig 5G netwerk moet verbonden worden via een glasvezelverbinding.

Ook vragen de FCA en DDA zich af hoe het kabinet de ambitie om alle huishoudens in 2023 te voorzien van een 100 Mbps internetaansluiting wil realiseren zonder daarvoor concrete plannen op tafel te leggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond