Deel dit artikel
-

Belastingteruggave en warmte zorgen voor vertragingen bij PostNL

Grote retailers als bol.com waarschuwen klanten ook vandaag dat hun bestellingen vertraging oplopen door de grote drukte bij PostNL. ‘Let op: door enorme drukte kan je pakketje helaas een dag langer onderweg zijn,’ schrijft de retailer in rood.

Het warme weer, waardoor in sorteercentra pakketbezorgers vaker pauze moeten nemen om water te drinken, is maar een deel van de oorzaak.

bol.com noemt onder meer de belastingteruggave die net is gestort, waardoor mensen vaak grote aankopen doen. Dat zijn meestal grotere dingen, zoals tuinmeubelen en airco’s, waarvoor meer ritten moeten worden gemaakt.

bol.com noteerde een stijging van 3600 procent in de verkoop van airco’s en ventilatoren ten opzichte van een reguliere week dit jaar. Tussen 17 en 23 juni steeg de verkoop van zwembaden met 356 procent ten opzichte van diezelfde week in 2018. De retailer meldt dat ‘duizenden zwembaden’ zijn geleverd. bol.com stimuleert overigens zelf ook de verkoop van met name ventilatoren onder de kop Koele helden versus de hitte.

Coolblue heeft minder last van de vertragingen omdat het ook een eigen bezorgdienst heeft.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond