CBS en Gemeente Eindhoven lanceren eerste CBS Urban Data Center

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de gemeente Eindhoven lanceerden gisteren het CBS Urban Data Center/Eindhoven. Dit samenwerkingsverband combineert de kennis van CBS over onder meer data-infrastructuur, dataverwerking en privacy met de ambitie van de gemeente Eindhoven om zich te ontwikkelen tot een datagestuurde smart society.

‘Data is de brandstof van een slimme samenleving en daarom een belangrijk speerpunt binnen onze smart society-ambitie’, aldus wethouder Mary-Ann Schreurs. ‘De expertise van CBS op het gebied van onder meer data-infrastructuur, veilige data-opslag en privacy-aspecten is daarbij voor ons zeer waardevol.’

Het CBS UDC/E gaat van start met een portefeuille van tien projecten, waaronder het samenstellen van buurtgerichte informatie, het verrijken van de gegevens over bedrijven om bijvoorbeeld leegstand beter inzichtelijk te maken en het inzichtelijk maken van bezoekersstromen. Deze kunnen dan worden afgezet tegen bijvoorbeeld de omzetontwikkeling in de binnenstad, zodat Eindhoven de beleidsdoelstellingen ten aanzien van de detailhandel en de horeca kan monitoren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug