Deel dit artikel
-

Deel Intertoys gered door Green Swan

De Portugese investeerder Green Swan neemt speelgoedwinkel Intertoys definitief over. Het bedrijf heeft de intentie om de helft van de 286 winkels van Intertoys open te houden. De rest gaat sluiten. Vermoedelijk zullen tussen de 1000 en 1500 banen behouden blijven.

De investeerder had al de Belgische winkels van Maxi Toys en Bart Smit en de winkels van Toys’R’Us in Spanje en Portugal overgenomen.

Uiterlijk per half mei zullen in ieder geval 91 winkels sluiten. Vanaf zaterdag 9 maart zal worden begonnen met de uitverkoop. Onder meer in Amsterdam-Zuidoost, Groningen en Rotterdam sluiten Intertoys-vestigingen hun deuren.

De winkels van de honderd Nederlandse franchisenemers en de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement. Zij zullen zelf moeten besluiten of ze door willen gaan onder het nieuwe Intertoys.

Uit een interview van vorige maand met de Portugese zakenkrant Jornal Economico blijkt dat topman Paulo Andrez vol wil inzetten op onlineverkoop. ‘Via e-commerce kunnen we leveren vanuit de winkels zelf, maar ook rechtstreeks vanuit de centrale magazijnen.’ Ook moeten er 3D-printers in de winkels komen die ter plekke poppen printen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond