Deel dit artikel
-

DML: ‘Adverteren op TikTok nog spotgoedkoop’

Adverteerders die een jong publiek willen bereiken vinden in TikTok een effectief, maar zeker ook goedkoop medium. “Je moet de balans vinden tussen gratis viraal en betalen voor bereik.”

Meraux de Schutter van bureau Monkeys & Bananas deelde gisteren op Emerce’ Digital Marketing Live in de Beurs van Berlage haar ervaringen met TikTok. Voor supermarkt Hoogvliet bereiken ze honderdduizenden views, maar zetten daar niet direct reclamebudget bij in.

“We willen eerst aandacht van de doelgroep verdienen”, vertelt de onderneemster. “Pas daarna kopen we bereik in om bij een nieuwe doelgroep de merkbekendheid te vergroten.”

De socialspecialist zet TikTok in voor publieksgroepen van zestien tot 27 jaar, Instagram voor 27 tot 35 jaar en televisie voor de groepen daar boven. YouTube Shorts is een opkomend kanaal bij de jongere doelgroepen, maar heeft nog geen kritische massa.

Compagnon Alain de Schutter: “Het is verstandig op TikTok te werken met contentpijlers en vaste formats. Dat brengt rust en herkenbaarheid in de structuur van de campagnes.” Voor Hoogvliet vertaalde zich dat naar een miljoen TikTok-views in 2022 met een half dozijn video’s. Gemiddeld werden die 10,5 seconde bekeken, het drievoudige van wat gemiddeld is op dat platform.

Het geheim van TikTok? Het algoritme ziet graag video’s voor niches, vast afgekaderde doelgroepen. Zorg er daarbij voor dat in de eerste drie seconden duidelijk is voor wie de video is bedoeld, dat er tussen drie en tien seconden elke seconde iets gebeurt en werk met vaste herkenbare formats.

Mereux de Schutter: “TikTok is qua reclametarieven goedkoop. Ze zitten nog wel hoog in de funnel, maar daar wordt aan gewerkt.” Dat is jargon voor: ze willen het gat tussen aandacht, inspiratie en transactie verkleinen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond