Deel dit artikel
-

Eerste Nederlandse boetes voor Uberpop-chauffeurs

In Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier chauffeurs aangehouden die taxidiensten aanboden via de app Uberpop. Dat bevestigt de Inspectie Leefomgeving  en Transport (ILT).

De vier chauffeurs zijn aan de politie voorgeleid en krijgen een boete opgelegd van maximaal 4.200 euro. Ook krijgen zij dwangsom voor het geval zij voor een tweede keer worden aangehouden.

Het ILT stelde eerder vast dat het gebruik van de app niet is toegestaan. De overheid treedt streng op tegen zogeheten snorders de geen vergunning hebben. Een Uberpop-rit is twee keer zo goedkoop als een normale rit.

Volgens Niek van Leeuwen, directeur van Uber Nederland, gaat zijn bedrijf in het uiterste geval de boetes betalen die chauffeurs krijgen opgelegd. Uber zegt eerst in beroep te gaan tegen de boetes voor de chauffeurs.

In Duitsland heeft Uber de prijzen van zijn particulierendienst scherp verlaagd. Op deze manier probeert men een verbod te ontlopen. De kilometerprijs is van 1,60 euro naar 0,35 euro gegaan. Dergelijke lage bedragen worden wettelijk gezien als een kostenvergoeding. De vaag is alleen of chauffeurs op deze manier nog iets aan de ritten gaan verdienen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond