Deel dit artikel
-

Egeria Group koopt online houthandel Gadero

Investeringsmaatschappij Egeria Group neemt de resterende aandelen in online houthandel Gadero over van de oprichter.

Het is niet bekend tegen welke waardering Egeria de stukken overneemt.

In 2019 verwierf de Amsterdamse investeerder reeds ‘een groot deel’ van de aandelen. Nu vergroot het zijn belang tot 99 procent.

Die laatste ene procent is in handen van oprichter Henk Jan Bijmolt. Over zijn vertrek: “Ik ben een man van de start-upfase. Ik houd van nieuwe dingen proberen, frisse ideeën. Nu is het bij Gadero tijd voor mensen die sterk zijn in de scale-up fase. Zij zorgen voor procesoptimalisaties, meer overleg, meer duidelijkheid. Ik heb nog een procent aandeel bij het bedrijf gehouden en blijf komen met ideeën voor vernieuwing, van producten tot website; een adviserende parttime rol dus.”

In november 2021 trad Hugo Kok aan als nieuwe directeur van de Groningse houthandel. Hij was eerder werkzaam als algemeen directeur van Tuinvisie, producent van sierbestrating en groothandel in tuinhardwaren, Hij combineerde dit met de functie als algemeen directeur bij Decor Son.

Het is niet bekend of er samenwerking wordt gezocht met Tuindeco. Dat is een ander bedrijf uit het portfolio van Egeria. Dat is gespecialiseerd in tuinhout en aanverwante producten en heeft een sterke positie buiten de Nederlandse markt. Gadero is die juist aan het opbouwen vanuit Frankrijk en Duitsland.

Gadero is opgericht in het voorjaar van 2014 onder de naam Buitenwarenhuis.nl. Anderhalf jaar later kreeg het zijn huidige naam met het oog op eventuele internationale groeiplannen.

Bijmolt gaat zich richten op Veams.nl, het bedrijf waarin hij zijn investeringen heeft ondergebracht. Dat zijn onder meer Yarinde, Wovar, Fairsy en Travelmap.

Tegen Emerce zegt hij: “Investeren gaat vaak alleen maar om geld en zogenaamde slimme samenvoegingen van bedrijven. Dat wil ik doorbreken door ook ruimte te maken voor echte innovatie, waarde creatie op de lange termijn. Ook echte aandacht voor de ondernemer zelf als mens. Nu doe ik dit nog alleen, maar mijn plan is dit met een klein team te doen. Naast investeren met geld kan ik vaak waarde toevoegen op het gebied van online kennis en ervaring op het gebied van ondernemingen laten groeien.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Geert D’hondt - Callens tropisch hardhout

Henk Jan,
Een fenomeen uit het Noorden, die met zijn enthousiasme iedereen waarmee hij in contact komt , aansteekt.
Is ook belezen en durft “gaan”, doordacht en verstandig.
Ik vind dit artikel formidabel omdat hierin gezegd wordt dat iedereen veel talenten heeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond