Deel dit artikel
-

Emerce Fashion: de duurzame transformatie van de kledingindustrie

In 2017 vond aan het Amsterdamse Rokin 102 de officiële opening van Fashion for Good plaats. De organisatie streeft een totale verduurzaming van de kledingindustrie na. Het daagt alle spelers in de sector, inclusief consumenten, uit om op een nieuwe manier na te denken over het ontwerpen, maken, dragen en hergebruiken van kleding. “We zijn behalve museum tevens innovatieplatform”, zegt Gwen Boon van de organisatie in de videocollectie Emerce Fashion.

Het museum vertelt de verhalen achter de kleren die je draagt en hoe je met de juiste keuzes voor die kleren een positieve impact kan hebben op de mode-industrie. Fashion for Good gelooft dat de mode-industrie kan én moet veranderen.

Uniek is de holistische en open aanpak die Fashion for Good hanteert, waarbij het delen van kennis en ervaring via ‘open-source roadmaps’ en sectorbrede samenwerking centraal staan en daarnaast de consument wordt uitgenodigd om mee te doen om mode te verbeteren.

Fashion for Good hanteert vijf ‘Five Goods’ principes: de vijf goede elementen voor een nieuwe, verbeterde kledingindustrie: Good Materials, Good Economy, Good Energy, Good Water and Good Lives.

Fashion for Good, zo benadrukt Gwen Boon, gaat over het veranderen van de industrie. Het museum wil laten zien dat Good Fashion al mogelijk is en vertelt hoe modemerken en producenten de nieuwe manier van produceren kunnen omarmen.

De organisatie heeft ook interesse voor het digitale domein, zoals de metaverse, waar geen fysieke kleding hoeft te worden geproduceerd. “Mensen profileren zich online en willen daar ook een bepaalde outfit voor hebben, maar je kunt het ook gebruiken voor het tonen van samples, een ontwerper hoeft dan geen stof te gebruiken voordat zijn of haar ontwerp in productie gaat.”

De presentatie Fashion for Good helpt modeindustrie verduurzamen is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond