Deel dit artikel
-

European Data Protection Board van start

Met de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is ook de European Data Protection Board (EDPB) actief geworden. In dit orgaan werken alle nationale privacytoezichthouders uit de Europese Unie samen bij hun toezicht op de nieuwe regelgeving.

De EDPB bestaat uit alle voorzitters van de privacytoezichthouders van de EU. Nederland wordt vertegenwoordigd door Aleid Wolfsen, de voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als eerste gaat men aan de slag om alle beleidsafspraken en voornemens te bekrachtigen die in de afgelopen periode zijn voorbereid. De EDPB coördineert verder de samenwerking tussen de Europese toezichthouders.

De EDPB neemt besluiten en publiceert regelmatig werkdocumenten en opinies met uitleg over de toepassing van de AVG en andere privacykwesties. Voorbeelden van deze taken en bevoegdheden zijn: het uitbrengen van guidelines, het nemen van (bindende) besluiten en het bevorderen van een uniforme toepassing van de principes uit de AVG in alle lidstaten.

De EDPB komt regelmatig in Brussel bijeen voor (plenair) overleg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond