Deel dit artikel
-

fonQ verhuist voor groei, ook in België

Online warenhuis fonQ laat een nieuw distributiecentrum bouwen en vergroot daarmee de capaciteit tot 22 duizend vierkante meter. Daarmee kan het de Nederlandse markt beter bedienen en voorzien in de verwachte Belgische groei.

Het bedrijf uit Utrecht maakt vandaag bekend dat het investeert in het veroveren van een grotere marktpositie op de Belgische markt. Lokale focus en sterke merkpositionering zijn hierbij leidend. Net als in Nederland richt fonQ.be zich op de domeinen wonen, koken en lifestyle.

Om de geanticipeerde Belgische groei aan te kunnen moet fonQ.be nog wel over naar een nieuw technisch platform.

Directeur Joost Wels legt uit waarom hij in de omgeving van Antwerpen onlangs een lokale vestiging opende. “Vertrouwen is voor de Belgische consument erg belangrijk. We willen hierop maximaal inspelen door middel van een lokale vestiging met een Vlaamse klantenservice. Daarnaast verwachten we op deze manier de Belgische klant snel beter te leren kennen en effectief in te haken op merk- en productvoorkeuren.”

De logistiek zal vanuit Nederland blijven gebeuren. De nieuwe locatie, ook op bedrijventerrein Lage Weide, biedt twee keer meer ruimte dan waar nu mee wordt gewerkt. Naar verwachting wordt eind 2018 eerst het warehouse in gebruik genomen en zal in 2019 het kantoor de nieuwe locatie betrekken.

Dit bericht is 18 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond