Deel dit artikel
-

Gemeente Amsterdam stippelt digitale toekomst uit

De gemeente Amsterdam gaat kijken of het mogelijk is om wifi en glasvezel gratis beschikbaar te stellen op meer plekken in de stad, waaronder in openbare gebouwen en druk bezochte ruimten in de stad. Dat staat in de Agenda Digitale Stad. Het rapport omvat de digitale plannen van de gemeente Amsterdam voor de komende vier jaar.

De gemeente wil onder meer Amsterdammers inzicht geven in welke data de stad en haar partners hebben opgeslagen (via een eigen digitale omgeving MijnAmsterdam). Ook komen er regels voor het verzamelen van data en wordt de gemeentelijke website toegankelijker.

Er wordt ook onderzoek gedaan naar de digitale weerbaarheid onder Amsterdamse jongeren. Het resultaat van het onderzoek levert input op voor het (verder) vormgeven van interventies op het gebied van problematisch social mediagedrag en bewustwording.

‘Menselijkheid moet de maat zijn voor hoe we omgaan met data en technologie, dat moet terug te zien zijn in onze kaders, beleid en in onze eigen dienstverlening,’ zo schrijft de gemeente (pdf).

In voorbereiding op deze eerste digitale agenda is onderzocht wat Amsterdam internationaal kan leren van andere steden, zoals Barcelona, Casablanca, Cascais, Helsinki, Kopenhagen, Tallinn en Tel Aviv. Onder meeris aan de steden gevraagd op welke cases zij trots zijn en waarvan zij denken dat deze ook een inspiratie kunnen vormen voor Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond