Deel dit artikel
-

IE 8 populairste browser wereldwijd

Internet Explorer 8, geleverd met Windows 7, blijkt nog altijd de populairste browser, en groeit zelfs in omvang. Volgens de jongste cijfers van Net Applications bedraagt het marktaandeel wereldwijd 22 procent.

IE 11, de huidige versie, staat ‘slechts’ op 17 procent. Dat is geen goed nieuws voor Microsoft, dat gebruikers aanmoedigt om de meest recente versie te gebruiken.

De belangrijkste rivaal Chrome groeit verder naar een marktaandeel van 21 procent, van 19 een maand eerder. Die groei is ten koste gegaan van Firefox, dat een jaar geleden nog op 20 procent zat, en nu met 14 procent genoegen moet nemen. Safari is hekkensluiter met 5 procent.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jean-Paul Vosmeer

Nog interessanter is de vraag of het gebruik van IE8 komt door Windows 7 of doordat er nog steeds een hele horde aan gebruikers is blijven hangen bij Windows XP! Uit diverse statistieken van consumenten websites zien we namelijk dat van de IE8 gebruikers, 40% van het verouderde windows XP afkomstig is.

Wim

Vreemd artikel… Bij zo’n uitspraak mag je minstens verwachten dat wordt uitgelegd wat de reden is dat een 3 versies oudere browser nog groeit. Daarbij zien we in de graphic 10% MA voor Chrome, maar het artikel vermeld 21%. Ik geloof überhaupt niet dat de cijfers ook erg maatgevend zijn voor NL.

Jos

Wim, wat dacht je van doorlopende verkopen van pc’s met Windows 7. Windows 8 blijkt niet zo’n succes.

Ronald

Ik vraag me af of dit cijfers zijn van het gebruik van browsers of van de installatie van browsers. Ik vermoed dat het om installatiecijfers gaat; veel bedrijven zijn pas onlangs overgestapt naar Windows 7 en óf gebruiken dan de meegeleverde IE browser óf laten hem voor wat het is en gebruiken een andere browser. Dat probleem was eerder ook aanwezig met IE7.

Als je namelijk kijkt naar de statistieken van StatCounter, zie je dat in de laatste 3 maanden het aandeel juist voor Chrome verreweg het grootst is (bijna 50%). Firefox staat op bijna 19% en IE11 staat op 10%. Daaronder komt pas IE8 met 5%. Bron: http://gs.statcounter.com/#desktop-browser_version_partially_combined-ww-monthly-201407-201409

Ru

Vrij aparte conclusie: Net Applications meet namelijk de dagelijks unieke bezoekers op een erg kleine groep websites (40k geloof ik) en laten sommige landen zwaarder meewegen. Statcounter telt site hits heeft een controlegebied van 7m, en heeft dan ook compleet andere cijfers; IE8 nog rond de 5%. W3Schools heeft volgens mij meer technische gebruikers in zijn testgroep, waar IE8 nog meetelt voor 2%.

Dus om volledig op Net Applications te vertrouwen lijkt me een beetje slappe basis voor een artikel. Overigens zijn er wel meer dingen die Net Applications een beetje onbetrouwbaar maken:
– een van de executives komt van de board van Microsoft
– Microsoft (en Apple) sponsoren Net applications, terwijl de non-profits zoals Firefox dat niet doen.

Jons

‘Ik vermoed dat het om installatiecijfers gaat’. Mispoes. Weer een heel commentaar gebaseerd op iets wat je makkelijk met een klik had kunnen controleren: Net Applications and W3Counter use unique visitors to measure web usage (Wikipedia).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond