Deel dit artikel
-

Intracto Group koopt We are you, grootste overname

Intracto Group slaat met de overname van bureaugroep We are you een stevige slag. Door de technisch georiënteerde overname groeit het personeelsbestand met een kwart tot 1.325 in Nederland en België.

Afgelopen zaterdagochtend zetten de partijen de laatste handtekeningen om de transactie af te ronden. Enkel de ACM moet zijn goedkeuring nog geven. Intracto Group krijgt er vierhonderd medewerkers bij in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Toevallig zijn dat ook vier van de vijf steden waar Intracto Group zijn campusconcept aan het optuigen is.

We are you is de bedrijvengroep die ontstond uit een reeks overnames vanuit Colours. Dat waren: Mangrove, Redhotminute, Virtual Affairs, Estate Digital en DearNova. CEO Jorg Verweij: “Zo zijn we een sterke speler geworden in Nederland. Begin dit jaar stelden we ons als doel om per 2023 een breder bureau te zijn naast onze kern, technologie.” DAt is met name werk in Microsoft .NET.

“Natuurlijk kwamen we in onze marktoriëntatie Intracto Group regelmatig tegen. We raakten in gesprek en onze ambities bleken goed te passen. Wij wilden uitbreiden met het soort diensten waar zij sterk in zijn: groeien aan de marketing- en strategiekant zonder in te boeten op onze executiekracht. Andersom zijn zij sterk in Drupal, Java, PHP en open source.” Technisch vullen ze elkaar aan.

Pieter Janssens, CEO van Intracto Group, vult aan: “We zijn volop op koers een technologiegedreven servicebureau te worden dat klanten end-to-end kan bedienen. Technisch gezien ontbrak Microsofts .NET aan ons portfolio. Dat kan eigenlijk niet als een op de drie Benelux-bedrijven van nature op Microsoft is georiënteerd. Vanuit die optiek werden we vaak op We are you gewezen. Zij bleken een zelfde visie te hebben op de markt, zijn mensgericht, vinden cultuur belangrijk en leveren wat de klant verwacht.”

Janssens wil in de Benelux in totaal negen zogeheten campussen realiseren. Dat zijn ‘huizen’ in bepaalde economische regio’s waar alle denkbare digitale expertises in huis zijn. Dat zijn strategie, creatie, content, marketing en technologie. Inhoudelijk spreekt men bij klanten op directieniveau. Vooraleer een campus te kunnen betrekken, “moet je een bepaald volume hebben in een regio. Met We are you ontstaat die substantie in vijf van de zes steden in Nederland.” Enkel in Eindhoven niet. “Dit brengt ons versnelling in de uitvoering van de campusstrategie.”

De Belg verwacht aankomend jaar één en mogelijk zelfs twee campussen te kunnen openen, panden waar meerdere labels uit een regio hun diensten aanbieden. Het ligt voor de hand dat Amsterdam de eerste is. “In 21 maanden tijd hebben we de juiste bedrijven aangehaakt. We werken in ijltempo om het bedrijf van de toekomst te bouwen met de ondernemers. In 2021 laten we zien wat we in twee jaar voorbereidden.”

Jorg Verweij blijft in de nieuwe constellatie ongewijzigd leiding geven aan We are you. Op middellange termijn zal hij meer aandacht gaan besteden aan de integratie met Intracto Group. “Dan zal mijn rol veranderen.”

Janssens: “We gaan pas actief met onze gezamenlijke geïntegreerde propositie als we voelen dat we operationeel staan waar we willen staan. Je moet je belofte wel kunnen waarmaken. Desalniettemin werken we over meerdere locaties en projecten toch al samen. Ik denk dat tien à vijftien procent van het werk crossproject en crosscampus al gezamenlijk gaat.” Dat kwam organisch, uit initiatief van de medewerkers en klanten zelf, tot stand.”

Intracto Group heeft in Nederland zeven- à achthonderd medewerkers. Vanuit geconsolideerde optiek zouden alle aangesloten bureaus in de Benelux een totaalomzet tonen van 170 miljoen euro.

In de afgelopen jaren ontstonden in Nederland verscheidene fullservice digitale bureaugroepen. Twee andere grote zijn Dept en Candid Group.

Andere bedrijven uit de Intracto Group in Nederland zijn Booming, Burst, OneShoe, Isaac, GUC Agency, Frontmen en EZcompany. In België voegde het vorige week nog de performancespecialist iValue toe aan de groep.

De groepsleiding werkt in zijn expansieplannen samen met investeerder Waterland.

*) Foto vlnr: Roel Beerten (CFO We are you), Beppie ten Böhmer, (CHRO We are you), Pieter Jannsens (CEO Intracto Group) en Jorg Verweij (CEO We are you)

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob

Van 925 naar 1325 is ruim 40% groei in personeelsbestand, niet een kwart.. of reken ik verkeer? Bizarre groei. Groei door kooplust..

Luud de Brouwer - Regionaal Archief Tilburg

Ronkende berichten als deze gaan voorbij aan het kleine leed dat je als organisatie hebt door dit soort van grotergroeiengoeroes.
Wij moesten afscheid nemen van een bedrijf waar we tot volle tevredenheid een website hebben laten bouwen en hosten en door ontwikkelen. Dat past natuurlijk niet in de PR-promo’s van deze grootgroeiers, maar ik wil het wel laten weten: er vallen altijd slachtoffers als er dit soort van fusies e.d. plaatsvinden. En dat is heel jammer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond