Deel dit artikel
-

Jumbo opent testhubs voor levering aan huis

Jumbo is een proef gestart in de regio Den Bosch die een nieuwe wijze van thuisbezorging test. Levering aan huis vindt hier rechtstreeks plaats vanuit een zogeheten hub. Met dit systeem van hubs, bekend van Picnic, verwacht Jumbo sneller te kunnen groeien en meer klanten in Nederland te bereiken.

In de komende weken opent Jumbo testhubs in Amsterdam en Middelburg. De in 2017 geopende Jumbo Tech Campus in Veghel telde eind 2018 al meer dan 100 medewerkers die zich fulltime bezighouden met de ontwikkeling van digitale klantoplossingen. Dit aantal zal de komende jaren nog sterk stijgen, aldus de keten.

De sterke focus op online bij supermarktketen Jumbo heeft in 2018 opnieuw geleid tot een forse groei van de omzet uit deze kanalen. Het aandeel online omzet groeide aan het einde van het jaar richting 4 procent.

De omzet behaald uit het bezorgen aan bedrijven is zelfs verdrievoudigd in vergelijking met 2017. Om de groei te faciliteren werd mei 2018 een tweede efulfilment center

De totale omzet uit consumentenactiviteiten is in het afgelopen boekjaar uitgekomen op 7,817 miljard.

De bouw van het gemechaniseerde landelijke distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein, waarvoor op 1 oktober de eerste paal werd geslagen, vordert gestaag. Naar verwachting zal deze nieuwe locatie eind 2020 volledig operationeel zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond