Deel dit artikel
-

Universiteiten bundelen krachten voor Big Data en stedelijke problematiek

De UvA en VU gaan met het nieuw opgerichte Amsterdam Institute of Advanced Metropolitan Solutions (AMS) de krachten bundelen op het gebied van Big Data en social sustainability.

Het Amsterdam Data Science Research Center – een samenwerkingsverband van Centrum Wiskunde & Informatica, HvA, UvA en VU op het gebied van data science – richt zich samen met AMS op veiligheid, gezondheidszorg en smart cities. Het Centre for Urban Studies van de UvA focust op vraagstukken over duurzame stedelijke ontwikkeling en planning en zal hierin optrekken met AMS.

De UvA, VU en HvA willen dat de resultaten van het onderzoek en opgedane kennis toegepast worden in de praktijk, in de stad, bij publieke organisaties en private ondernemingen. Ook daarin past samenwerking met AMS: het toepassen van technologie in de stad. De instellingen zetten in op human capital in a global world: kennisintensieve bedrijven moeten Amsterdam een aantrekkelijke vestigingsplaats achten vanwege het grote en toegankelijke aanbod aan hoogopgeleide jonge mensen.

Er zal onder meer worden gewerkt aan fieldlabs en living labs: onderzoeklocaties in de stad, gericht op stedelijke problemen, voorzien van de nieuwste datatechnologie. Ook internationale studenten en onderzoekers profiteren van de samenwerking, omdat zij kunnen kiezen uit een zeer gedifferentieerd studie- en onderzoekaanbod op hoog niveau.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond