Deel dit artikel
-

MessageBird koopt sms-business van KPN

MessageBird uit Amsterdam koopt de internationale groothandelsactiviteiten op het gebied van sms van KPN-dochter iBasis. “Hiermee worden we direct marktleider in Nederland qua aantallen verstuurde berichten”, aldus directeur Robert Vis.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, houden de partijen voor zich. Het zal een aanzienlijk bedrag zijn, aangezien MessageBird er over de hele wereld relaties mee koopt met operators (de leveranciers) en bedrijven (de klanten). Het gaat bijvoorbeeld om sms-verkeer door consumenten van KPN, Lycamobile en Viber.

iBasis is een dochterbedrijf van KPN dat sterk is in internationaal spraakverkeer. Het levert bijvoorbeeld terminatiediensten aan Skype. Wie van Skype naar een vaste of mobiele telefoon belt, gaat over iBasis’ netwerk.

“Met maandelijks tweehonderd miljoen verwerkte berichten behoren we nu tot de wereldtop. ‘s Werelds grootste partijen doen het dubbele van ons”, aldus Robert Vis.

Het had Vis en zijn team jaren geduurd om op eigen kracht alle netwerkrelaties te leggen die hij nu van iBasis overneemt. “We bieden nu nog meer de betrouwbaarheid, schaal en snelheid waar internationaal hele grote klanten om vragen. Dat is dan ook het segment waar we ons verder op gaan richten, zonder daarbij onze kleinste klanten maar uit het oog te verliezen.”

MessageBird is vijf jaar oud, bedient meer dan tienduizend klanten in zestig landen en liet in de afgelopen drie jaar jaarlijks vijftig procent groei zien. Vis: “We bouwen het telecombedrijf van de toekomst, onder meer met ons API- en chatplatform.”

Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Londen, Hamburg en Miami en opent binnenkort vestigingen in Sydney en Shanghai.

Foto: kishjar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond